Det er avisa Tidens Krav (+) som melder dette. Kreftsjuke som er innskrevet på sjukehuset, like ved, får all mat gratis.

Må dekke måltider sjøl

Avisa har snakket med en pasient som er inne på siste runde med strålebehandling for prostatakreft ved Ålesund sjukehus. Pasienten mener det er et urettferdig sparetiltak som er på gang.

Helse Møre og Romsdal dekker rommet og frokosten, mens de andre måltidene som serveres ved sjukehotellet må han dekke selv med 200 kroner i døgnet.

Pasienten forstår saka slik at han betraktes for å være under poliklinisk behandling ved sjukehotellet. Hadde han vært skrevet inn i seng på sjukehusbygget, ville han hatt rett på alle måltider uten kostnad.

Avviser at det handler om sparing

Avdelingsleder Jorun Bøyum ved kreftavdelingen bekrefter at ordningen er innført, men avviser at det er et sparetiltak, ifølge Tidens Krav.

– Dette er en sak vi har behandlet i nærmere ett år. Den er et ledd i å få en likere praksis, både sammenliknet med Helse Midt-Norge og resten av landet. Jeg kan nevne at tilsvarende pasienter ved St. Olavs hospital betaler 420 kroner dagen for full kost, sier hun til avisa.

Det er anledning til å søke pasientreiser om kostgodtgjørelse.