Det kommer frem i et brev Rolls-Royce har sendt til Ålesund kommune, der de komme rmed merknader til områdeplanen for Campus Ålesund.

- NMK er like mye en møteplass som en arbeidsplass. I tillegg til å ha 400 ansatte her, driver vi betydelig kurs- og møtevirksomhet, skriver kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk i brevet.

Mange besøkende

- Vi har mellom 50 og 150 besøkende her daglig, i tillegg til de ansatte, og da tar jeg ikke hardt i, utdyper Wollebæk ovenfor Sunnmørsposten.

- Vi hadde gjerne sett at en områdeplan for et så sjønært område som Campus Ålesund også kunne inneholdt noen mer konkrete tanker om fremtidig persontransport via sjø, som et avlasten kolletivtilbud til personbiler. Når området reguleres er mulighetene for en fremtidig kai relevant, mener Rolls-Royce.

Brukes

Wollebæk ser flere bruksmuligheter for en kai nært NMK.

- Den kan også brukes i inovativt arbeid, sier hun.

I brevet står det videre at trafikkanalysen som er foretatt fokuserer på de ansatte, og utregningene sier at det er parkeringsplass for så og si alle.

- Det opplever nok mange av våre ansatte og besøkende i hverdagen at ikke alltid er en realitet. Flere av våre gjesterkommer kjørende fra hele regionen og også Vigra flyplass, der båttransport bør kunne være reelt, mener Wollebæk.