I administrasjonens vurderinger i tilknytning til andregangs-behandlingen, ble det fra rådmannen og flere høringsinstanser påpekt at det aktuelle området ville være en bedre egnet tomt for et nybygg til museet enn et boligprosjekt.

Men plan- og byggesaksutvalget i Ålesund kommune krevde ny behandling av reguleringsendringen som Aalesunds museum søkte om for en del av Grimmerhaugen.

Visse krav

Rådmannens tilrådning, med krav om tosidig skråtak og inntrekning av kjelleretasjene mot Grimmergata i sør, innebærer en viss reduksjon i bygningsvolum, men trolig ikke reduksjon i antall leiligheter, da loftsetasjen i utgangspunktet i henhold til planbeskrivelsen er tenkt brukt til to store leiligheter, som da vil bli noe redusert i areal, men fortsatt kan opprettholdes.

- Løsningen innebærer også noe høyere byggekostnader fordi skifer er et dyrt takmateriale. Inntrekningen av parkeringsetasjene innebærer et tap av fire-seks parkeringsplasser i kjelleren.

- Vi vurderer det likevel slik at dette alternativet ikke vil føre til en dramatisk reduksjon i prosjektøkonomien, og at dette er formings- og materialkrav som en må forvente når en bygger nytt i Ålesunds bykjerne.

Rådmannens innstilling skal behandles i plan- og byggesaksutvalget 26. september før bystyret får det endelige ordet.

Slik ser Aalesunds Museum for seg en ny boligblokk vil se ut på Grimmerhaugen. Foto: Faksimile animasjon Aalesunds Museum
Slik ser Aalesunds Museum for seg en ny boligblokk vil se ut på Grimmerhaugen. Foto: Faksimile animasjon Aalesunds Museum