Tunnelarbeid

Beregn ekstra tid om du skal kjøre Innfjordtunnelen lørdag

Da blir det kolonnekjøring i tunnelen.

Kolonnekjøring lørdag Innfjordtunnelen på «Eksportvegen» fra Ålesund til Dombås  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Lørdag 23. september blir det kolonnekjøring i Innfjordtunnelen fra kl. 06.00. Det blir kontinuerlig kolonnekjøring med ledebil fra begge sider så trafikantene slipper å vente så lenge.

- Grunnen til at det blir kolonnekjøring på dagtid er fordi entreprenøren skal grave grøfter og legge rør med kabler og strøm fra det tekniske bygget utenfor tunnelen og inn i tunnelen. I rørene skal det ligge strøm til lys, ventilasjon og gassmålere, og kabler til sikkerhetsutstyret i tunnelen og kommunikasjonslinjene til Vegtrafikksentralen. Entreprenøren starter med dette arbeidet på fredag, men trenger lørdagen for å gjøre seg ferdig, sier Hallgeir Brudeseth i Statens vegvesen.

Vanligvis fri ferdsel på helg

Innfjordtunnelen utbedres og er stengt fra kl. 18.00-06.00 med kolonnekjøring til faste tidspunkt. I oddetallsuker er tunnelen åpen fra lørdag kl. 06 til mandag kl. 18, mens i partallsuker er tunnelen åpen fra lørdag kl. 06 til søndag kl. 18.

Åpningstidene: Se oppdatert oversikt hos Vegvesen.no