Nå er Kong Harald på Sunnmøre:

Petter fikk hilse på selveste Kongen

Hans Majestet Kong Harald er på Sunnmøre for å åpne et nytt bølgekraftverk ved Runde. På veien møtte han Petter fra Valderøy.
Nyheter

Elever fra Valderøy skole møtte mannsterk opp på Valderøy kai da Kong Harald skulle borde redningsskøyta "Idar Ulstein" for å seile til Runde.

Hans Majestet Kong Harald til sunnmøre i dag:

Kongen åpner bølgekraftverk

I ettermiddag lander Hans Majestet Kong Harald på Vigra og seiler til Herøy for åpning av verdens første operative bølgekraftverk.Mens elevene ble behørig plassert på litt avstand fikk Petter Liavåg Blindheim stå på flytebrygga og ønske Hans Majestet hjertelig velkommen og god tur videre.

- Jeg sa i grunnen bare velkommen , sier Petter stolt etter møtet med monarken.

- Og hva sa Kongen?

- Han sa hei og smilte. Han måtte nesten det for å komme forbi meg, ler han.

Ifølge det offisielle programmet skal Kong harald seile med redningsskøyta til Runde for å inspisere Waves4Power-turbinen i havet ved Runde, før han ankommer Fosnavåg.

- Det er stort å få seile Hans Majestet Kong harald med den gjeveste redningsskøyta vi har i Norge, sier regionleder Bertil Holen i Redningsselskapet.

Han fikk æren av å ønske Kong Harald velkommen sammen med Giske-ordfører Harry Valderhaug.

Sunnmørsposten følger kongebesøket.

Se bildeserie over


- Kongen var svært interessert i grøn energi

Kong Haralds tur på Sunnmøre starta på Valderøy, der dei gjekk om bord i redningsskøyta Idar Ulstein.Hans Majestet Kong Harald til sunnmøre i dag:

Kongen åpner bølgekraftverk

I ettermiddag lander Hans Majestet Kong Harald på Vigra og seiler til Herøy for åpning av verdens første operative bølgekraftverk.