BAKGRUNN: Fulgte ikke opp politisk vedtak

I 2010 vedtok bystyret:

«Innkjøpssjefen skal utarbeide en årlig rapport med status, analyse over kommunens kjøp foregående år, planlagte kjøp neste år og forslag til tiltak på kort og lang sikt for å sikre at formålet i kommunens innkjøpspolitikk blir ivaretatt».

Innkjøpssjef Jonny Indrevåg erkjenner at slike årlige rapporter ikke har blitt utarbeidet.

Ordførerer Eva Vinje Aurdal har uttalt at hun tviler på at Bingsa-saka kunne vært unngått om bystyrets vedtak ble fulgt opp.

– Utrolig av administrasjonen

– Jeg synes det er utrolig av administrasjonen å overse et så klart politisk vedtak og pålegg. Hvis man av en eller annen grunn mener at det ikke er tid til å utføre pålegget, at man ikke har ressurser eller kompetanse til å følge opp vedtaket, eller av andre grunner ikke ser seg i stand til å gjennomføre det som er politisk bestemt, så må man i hvert fall si ifra. Klart og tydelig via de korrekte kanaler tilbake til politikerne som har gjort vedtaket. Det å bevisst overse så klare politiske føringer, er ikke bare sløvt, men rett og slett illojalt. Og det går jeg ut fra at ingen liker! Uansett om man er enig i vedtaket eller ei, uttaler Hans Kjetil Knutsen.

Indrevåg ønsker ikke å kommentere uttalelsen fra Knutsen.

Heller ikke rådmann Astrid Eidsvik har noen kommentar til saka.