Tale Maria Krohn Engvik fra Ålesund:

Pris til Helsesista

Helsesista får kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris 2017 for sitt arbeid for å fremme åpenhet om hverdagslivet til unge mennesker.

Helsesista Tale Maria Krohn Engvik fra Ålesund gjør stor suksess som Helsesista på Snapchat, Facebook, Instagram og Twitter. Så stor at hun tar permisjon fra jobben som helsesøster for å satse for fullt som Helsesista.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Prisen blei delt ut i Trondheim torsdag kveld under middagen på Høstseminaret til Kommunikasjonsforeningen.

Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, har tatt et års permisjon fra jobben som helsesøster i Oslo kommune for å være «hele Norges helsesøster» i sosiale medier.

Daglig ser 30.000 storyen til Helsesista på Snapchat.

– Å få Åpenhetsprisen er en anerkjennelse av meg og mitt arbeid. Jeg opplever at juryen har forstått at jeg gjør noe nytt når det gjelder kommunikasjon i min bransje, sier prisvinneren i en pressemelding.

– Slik jeg ser ungdom, virker det som juryen som faggruppe ser meg og anerkjenner min måte å kommunisere med ungdom på, sier Engvik.

Juryen legger vekt på at hun har tatt i bruk sosiale medier på en måte som kan være til inspirasjon for andre. «Gjennom en personlig og direkte stil, ved å veksle mellom humor og alvor, klarer hun å treffe mange unge der de er: på Snapchat», står det i begrunnelsen.

Videre fremhever juryen at Engvik bidrar til å synliggjøre og fremme åpenhet om viktige samfunnsutfordringer, som psykiske problemer blant unge mennesker.

Les vår helgaprat med Helsesista fra i sommer her.