– Vi er her først og fremst for å observere og for å holde vakt ved brua for å passe på at folk skal overholde ferdselsforbudet på andre sida av brua. Det er førsteprioritet, å hindre at folk går over i det rasutsatte området som er evakuert, sier vaktleder Knut Farstad.

De har tre personer døgnet rundt, som går vaktskifter på åtte timer hver. En person sitter hele tiden bak bilen ved brua for å lytte, og for å holde øye med brua.

Siden Farstad gikk på vakt fredag morgen har de ikke observert eller hørt steinsprang. Men i loggen fra i natt kan han lese at det ble rapportert om godt hørbare steinsprang og småras.

– I tre-firetida raste det godt i fjellet. Man hører jo veldig godt, selv om det kan være et lite ras. Samtidig er det forholdsvis vanlig å høre steinsprang, ifølge de som bor her. Så det trenger ikke å bety at det kommer et stort ras, sier Farstad.

Sivilforsvaret har blitt kalt inn hver gang alarmen har gått.

– Det begynner å bli litt rutine i å sette opp teltet og få opp en observasjonspost. Vi blir ikke overraska når vi får beskjed om å komme, sier han.

Sivilforsvaret har vært så ofte ved Mannen, at de vet hvor de beste teltplassene er. Foto: Sofie Svanes Flem
Jens-Are Hagen er med i Sivilforsvaret, og stiller opp når Mannen truer med rase ned. Foto: Sofie Svanes Flem