Forbereder seg som om det er en vanlig kamp

Vil ha AaFK-lag som gir full gass

Trond Fredriksen mener kveldens kamp mot Folkets lag er svært viktig som en del av forberedelsene inn mot helgens kamp mot Vålerenga.

Positive opplevelser Trond Fredriksen tar kveldens kamp mot Folkets lag alvorlig. Han håper oppgjøret kan gi AaFK positive opplevelser foran den nedrykksstriden som venter AaFK i Eliteserien framover.  Foto: Marius Simensen

– bør vinne: Sondre Brunstad Fet er ikke i tvil om at AaFK normalt sett bør slå et lag sammensatt fra lokalfotballen ganske greit. Foto: Marius Simensen  Foto: Marius Simensen

Nyheter

– For vår del blir dette en perfekt anledning til å spille elleve mot elleve mot god motstand. Vi bruker denne kampen som en del av våre forberedelser inn mot Vålerenga-kampen til helga. Det blir en svært viktig gjennomkjøring for oss, sier Trond Fredriksen foran kveldens veldedighetskamp på Color Line Stadion.

Der tar AaFK imot Folkets lag til et oppgjør som samler inn penger til TV-aksjonen.

– Et veldig flott tiltak som vi er glade for at vi får være med på, sier Trond Fredriksen.

Klarer Folkets lag å se AaFK? Her kan du se kampen, som begynner 18.30 tirsdag.

Jakter positiv opplevelse

I går hadde han ikke bestemt seg for laguttaket, men AaFK-treneren er klar på at AaFK skal stille sterkt – og at han vil ha spillere som gir bånn gass fra start av.

Fredriksen vil gjøre det hele til en skikkelig kamp.

– Vi behandler dette som om det skulle være en normal eliteseriekamp. Vi er på jakt etter positive opplevelser som kan bygge oss sterkere, og forhåpentligvis kan dette bli en slik anledning for oss, sier han.

Fredriksen kommer til å teste hele troppen mot Folkets lag.

– Bør vinne Sondre Brunstad Fet er ikke i tvil om at AaFK normalt sett bør slå et lag sammensatt fra lokalfotballen ganske greit.  Foto: Marius Simensen

– I løpet av kampen skal hele troppen få spilletid. Og alle skal få spille mye. For mange kan dette bli en fin mulighet til å vise at de virkelig har lyst å være med oss og berge plassen i Eliteserien, sier Trond Fredriksen.

– Målet er å gi AaFK jevnbyrdig motstand

Trenerne for Folkets Lag er optimister før tirsdagens kamp.


– Hva håper du å se av AaFK-laget i denne kampen?

– Forhåpentligvis får vi se et AaFK-lag som angriper og spiller ballen framover.

Vi ønsker å skape mye i motstanderens boks. I tillegg skal vi være gode i gjenvinningsspillet vårt. Dessuten er det viktig at vi får jobbet videre med de defensive utfordringene vi har hatt. Vi skal jobbe steinhardt for å holde nullen, sier Fredriksen.


Føler seg trygg på seier

Både Sondre Brunstad Fet og Oddbjørn Lie føler AaFK tar oppgjøret på seriøst vis.

– Vi bygger oss opp til denne som om det var en vanlig kamp og ser på dette som en god mulighet til å kjøre oss inn mot Vålerenga-kampen, sier sykkylvingen Brunstad Fet.

Han kjenner selv flere av spillerne på motstanderlaget.

– Har et slikt lag egentlig sjans mot dere?

– Spiller de opp mot sitt beste, så kan en slik kamp bli jevn. Men normalt vil jeg tro at vi skal ta det greit, sier han.

Oddbjørn Lie er enig i at et slikt lag kan sjokkere i en enkelt kamp.

– Du ser jo bare i cupen hvor tett og jevnt det kan bli mot 3. divisjonsmotstand. Men over flere kamper er jeg ganske trygg på at nivåforskjellen er ganske stor, sier Oddbjørn Lie.