– For vår del blir dette en perfekt anledning til å spille elleve mot elleve mot god motstand. Vi bruker denne kampen som en del av våre forberedelser inn mot Vålerenga-kampen til helga. Det blir en svært viktig gjennomkjøring for oss, sier Trond Fredriksen foran kveldens veldedighetskamp på Color Line Stadion.

Der tar AaFK imot Folkets lag til et oppgjør som samler inn penger til TV-aksjonen.

– Et veldig flott tiltak som vi er glade for at vi får være med på, sier Trond Fredriksen.

Klarer Folkets lag å se AaFK? Her kan du se kampen, som begynner 18.30 tirsdag.

Jakter positiv opplevelse

I går hadde han ikke bestemt seg for laguttaket, men AaFK-treneren er klar på at AaFK skal stille sterkt – og at han vil ha spillere som gir bånn gass fra start av.

Fredriksen vil gjøre det hele til en skikkelig kamp.

– Vi behandler dette som om det skulle være en normal eliteseriekamp. Vi er på jakt etter positive opplevelser som kan bygge oss sterkere, og forhåpentligvis kan dette bli en slik anledning for oss, sier han.

Fredriksen kommer til å teste hele troppen mot Folkets lag.

– Bør vinne Sondre Brunstad Fet er ikke i tvil om at AaFK normalt sett bør slå et lag sammensatt fra lokalfotballen ganske greit. Foto: Marius Simensen

– Hva håper du å se av AaFK-laget i denne kampen?

– Forhåpentligvis får vi se et AaFK-lag som angriper og spiller ballen framover.

Føler seg trygg på seier

Både Sondre Brunstad Fet og Oddbjørn Lie føler AaFK tar oppgjøret på seriøst vis.

– Vi bygger oss opp til denne som om det var en vanlig kamp og ser på dette som en god mulighet til å kjøre oss inn mot Vålerenga-kampen, sier sykkylvingen Brunstad Fet.

Han kjenner selv flere av spillerne på motstanderlaget.

– Har et slikt lag egentlig sjans mot dere?

– Spiller de opp mot sitt beste, så kan en slik kamp bli jevn. Men normalt vil jeg tro at vi skal ta det greit, sier han.

Oddbjørn Lie er enig i at et slikt lag kan sjokkere i en enkelt kamp.

– Du ser jo bare i cupen hvor tett og jevnt det kan bli mot 3. divisjonsmotstand. Men over flere kamper er jeg ganske trygg på at nivåforskjellen er ganske stor, sier Oddbjørn Lie.

– bør vinne: Sondre Brunstad Fet er ikke i tvil om at AaFK normalt sett bør slå et lag sammensatt fra lokalfotballen ganske greit. Foto: Marius Simensen Foto: Marius Simensen