Sogn og Fjordane tingrett kom etter en samlet vurdering til at mannen skulle dømmes til 45 dagers betinget fengsel med prøvetid på to år. I tillegg mister mannen retten til å kjøre småbåt i en periode på 15 måneder.

Siden dommen er betinget slipper mannen å sone straffen i fengsel.

Tok båt fra Sula

Mannen er dømt for tjuveri av en båt fra Roald småbåthavn i Giske.

Han er også dømt for tjuveri av en Karelien Seafood JSC 17 fots rib-båt som lå ved Fiskerstrand Verft i Sula. Denne ble kjørt til Volda i juli 2015.

Måneden før førte han båt til tross for at han var påvirket av alkohol og andre rusmidler. I samme periode brukte han amfetamin, rivotril og diazepam.

I desember 2016 innførte han ca. 0,6 gram amfetamin fra Spania til Norge.

La kortene på bordet

Mannen tilsto alt i retten, og aktor foreslo at straffen skulle settes til betinget fengsel i fem måneder.

– Siktede er tidligere domfelt for tilsvarende forhold, noe som skal tillegges vekt i skjerpende retning, står det i dommen.

Mannen er tidligere dømt til sammen fire ganger.

Politiet somlet

Det at mannen tilsto ga strafferabatt. Det ble også strafferabatt av at forholdene lå mer enn 2-3 år tilbake i tid.

– Alle forhold ble raskt avdekket av politiet og etterforskningen fremstår på ingen måte som omfattende eller komplisert. Tidsbruken kan ikke legges siktede til last. Det er således på det rene at saken har hatt liggetid hos politiet, uten at dette skyldes siktede, heter det i dommen.

Retten mener liggetiden er så lang at det må gis strafferabatt.

– Sakenes alder tilsier at straffen må reduseres. Selv om det i utgangspunktet skulle vært reagert med en lengre ubetinget fengselsstraff, kan dette nå ikke være aktuelt. Siktede har ikke pådratt seg nye forhold siden desember 2016. En straff av fengsel i 5 måneder som gjøres betinget med en prøvetid på 2 år anses som en passende straff, mente aktor.

Tre av tiltalepunktene ble begått før Sunnmøre tingretts dom av 6. august 2015.