Sunnmørsposten har snakket med flere av de 11 som sitter i prosjektgruppa for bygningsmessig utviklingsplan i Helse Møre og Romsdal.

Fredag og lørdag publiserte vi flere forslag fra konsulenter i Semco/Nordic, blant annet om sentralisering av kjøkkentjenesten og sterilsentral. Det er også kommet anbefalinger om sammenslåing i psykiatrien.

Direktør Espen Remme har sagt at rapporten ikke er ferdigstilt, og han har ment at Sunnmørsposten sitter på et arbeidsutkast.

Har gitt skriftlig tilbakemelding

Anette Lekve er foretakstillitsvalgt. Hun har vært med i gruppa som fra mai til september har jobbet med bygningsmessig utviklingsplan.

Etter at Sunnmørsposten tar kontakt, velger hun å kommentere innholdet som allerede er offentliggjort fra konsulentrapporten.

– Jeg har sterke innvendinger til utkastet slik det foreligger. Dette har en meldt fra om underveis i prosessen, og jeg har også gitt en skriftlig tilbakemelding på de innvendinger jeg har til utkastet. Utover det vil jeg ikke kommentere dette nærmere, sier Lekve.

Hun er også ansattrepresentant i styret i Helse Møre og Romsdal.

Lekve har forstått det slik at innholdet i rapporten ikke skal vedtas på styremøtet 25. oktober, men styret skal ha et seminar der en skal ta hånd om hva som skal ut på høring.

Verneombudet er også kritisk

Bjarte Jensen er foretakets verneombud. Han har også sittet i prosjektgruppa. Jensen er overrasket over at sentraliseringsforslagene fortsatt er med i arbeidet.

– Bygningsmessig utviklingsplan skal i utgangspunktet være veldig spennende å jobbe med. På grunn av måten prosessen er lagt opp, tror jeg at en nå ser forslag som sannsynligvis ikke er framtidsrettet. Blant annet sentraliseringsspørsmålene har vi gitt veldig klare tilbakemeldinger på underveis. Jeg er egentlig forundret over at dette er jobbet videre med etter det som er sagt i møtene, sier Jensen i en kommentar.

– Skal få planen på et bedre prosessuelt spor

Innholdet i konsulentrapporten «Bygningsmessig utviklingsplan for virksomhetene i Helse Møre og Romsdal eksklusiv SNR» har spredt seg i sjukehusmiljøet på Sunnmøre etter oversendelsen fra Semco/Nordic. Direktør Espen Remme understreker at arbeidet ikke er ferdigstilt.

– Den bygningsmessige utviklingsplanen er et viktig plandokument for utviklingen av bygninger, utstyr og infrastruktur i HMR. Dette arbeidet er ikke ferdigstilt, slik som det blir hevdet. Ledelsen i foretaket har registrert en del uro rundt det interne arbeidet med planen, og vil sørge for at det kommer inn i et bedre prosessuelt spor. Det er viktig at den bygningsmessige planen legger til rette for den medisinske og virksomhetsmessige utviklingen som skal skje. Foretaket sender den virksomhetsmessige planen på en 6 ukers offentlig høring i november/desember, og vil arbeide framover mot februar 2018 med å få innarbeidet og forankret de bygningsmessige konsekvensene, kommenterer Remme.