WSP har vært etablert i Ålesund siden 2007, men som selskapet Høyer Finseth. – Det var rett før nyttår at Høyer Finseth ble kjøpt opp av WSP. Vi driver med alt fra små til store bygg. Både innen prosjektering, men også prosjektledelse, opplyser leder for WSP Engineering i region vest, Håvar Brynildsrud.

– Full av muligheter

– Da vi etablerte oss her var aktiviteten stor, spesielt i byggenæringen. Siden har utviklingen på Sunnmøre generelt vært veldig positiv og full av muligheter.  I dag leverer vi byggtekniske tjenester til hele Vestlandet. De har blant annet vært en sentral bidragsyter når det gjelder utbygging av Sula barneskole, Valderøy barneskole og Ørsta legesenter, forteller han.

Nå vil WSP ansette flere rådgivende ingeniører og prosjektledere ved sin avdeling på Lerstad.

– Lokal tilstedeværelse

– WSP sin prosjektledelsesvirksomhet har vært engasjert i regionen i en lengre periode allerede, blant annet i bro- og tunnelprosjektet Nordøyvegen, hvor første spadetak ble tatt i forrige uke. I tillegg har WSP prosjektledelsen av Åndalsnes’ største byggeprosjekt noen sinne – Rauma helsehus, samt det nye helse- og velferdssenteret i Vestnes, hvor de også er inne med et større rådgivningsteam, forteller regiondirektør Are-Magne Kregnes ved WSP i Trondheim.

– Prosjektlederne våre flytter nå inn på kontoret til WSP i Ålesund fordi vi ønsker å forsterke den lokale tilhørigheten i regionen. Vi betjener kunder og samarbeidspartnere best gjennom lokal tilstedeværelse. Videre kan vi dra på både nasjonal og internasjonal kompetanse i møte med komplekse utfordringer i prosjektene der det er nødvendig, sier han til Sunnmørsposten.