Helse Møre og Romsdal må løse sine økonomiske utfordringer for 2018 med en reduksjon av faste lønnskostnader tilsvarende 160 faste stillinger. Det skriver adm.dir. Espen Remme i en foreløpig orientering til styret om budsjettarbeidet for 2018, melder Tidens Krav.

– Det blir arbeidet med tiltak som ikke vil medføre reduksjon i spesialisthelsetjenestetilbud til pasientene, skriv Remme til styret.

I budsjettarbeidet er det kartlagt en samla omstillingsutfordring på 219 millioner kroner.  Av dette er det skissert tiltak for 115,2 millioner kroner, hovedsakelig løst med kutt i variabel lønn og innleie av vikarbyrå. Da gjenstår det en innsparing på rundt 100 millioner kroner, som tilsvarer rundt 160 faste stillinger.

Ansatte-representant Ivar Østrem i Helse Midt-styret sa nylig til Sunnmørsposten at han ikke har tro på at Helse Møre og Romsdal klarer å spare seg i mål.

Remme satte nylig inn en innsatsgruppe som skal følge opp hver av de sju sjukehusklinikkene måned for måned, helt til klinikkene, avdelingene og seksjonene ikke bruker mer penger enn de har fått tildelt.