– Jeg var inne i hytta jeg bodde i på det tidspunktet, og både døra og vinduene var lukka. Likevel hørte jeg at det ble ropt «hallo!» og «hjelp!», sier Warloe. Han er arbeidsdykker av yrke.

Warloe forteller videre at han gikk ned på stranda ved campingen.

– Den som har stupebrett og stige ned i sjøen. Dit kom også flere andre, og vi hørte nye rop fra en vi nå kunne se stå ute på holmene sør for campingen.

Fungerte som bindeledd opp mot politiet

Warloe sier han ropte tilbake og spurte om den eller de der ute trengte hjelp.

– Da de – for det viste seg å være to, svarte ja, ringte jeg straks 112 og fikk varsla politiet, sier han.

– De tok meldinga alvorlig, og ba meg holde kontakta på telefonen mens de fikk gitt opplysningene fra meg videre til redningstjenesten, sier han. Han forklarer videre at han, fortsatt med politiet på tråden, rapporterte videre at en rib-båt med det som skulle vise seg å være tyske sportsdykkere, dukka opp fra vest og hadde kurs mot de to ute på holmene.

– Da ribbåten hadde tatt om bord de to, ba politiet meg om å prøve å få båten over dit jeg og de andre sto, slik at man kunne få svar på om noen var skadd og trengte ambulanse. Jeg ropte da mot båten og fikk de til å kjøre inn til oss, der de to personene etter hvert ble tatt hånd om av helsepersonell, sier han.

Var våken store deler av natta

Warloe har fått med seg at det anslås at ulykka har skjedd en gang rundt klokka 1.

– Selv var jeg våken sammenhengende fra klokka 03 og fram til jeg hørte ropene om hjelp rundt 08.30. I løpet av natta var jeg også ute flere ganger, men hørte altså ikke noe som kunne tyde på at noen var i nød på holmene der, før om morgenen. For hadde de ropt fra den sida, hadde jeg hørt det, sier han.

Mens to personer blei berga i land etter båtulykka ved Tyskholmen natt til søndag, ble den tredje personen som var om bord funnet omkommet i sjøen.

Politiet har så langt ikke gått ut med navn på hvem den omkomne er, men sier at de tre som var i båten alle er menn i 40-åra.

Politiadvokat Yngve Skovly sa mandag formiddag til smp.no at den ene av de to som ble berga har fortalt at det var han som kjørte båten – og videre at den gikk på et skjær. Som følge av sammenstøtet skal de to som ble berga, ha blitt kasta over bord og havna i sjøen, men kommet seg på land på holmene der de ble natta gjennom.