- Jeg deltok forrige uke på IA-konferansen i Molde. Åtte av ni foredragsholdere var menn. Det fikk meg til å stusse på tittelen på konferansen - Inkluderende arbeidsliv, sier Frisvoll.

Nå vil hun ha debatt om saken.  Hun viser til at fylkestinget har lagt ned sitt eget likestillingsutvalg, og at dette temaet nå er puttet inn under utvalget som har ansvar for kultur- og folkehelse.

- Jeg føler vi nå mangler en vaktbikkje som kan ta tak i disse temaene. Møre og Romsdal er kjent for å være et mannsdominert fylke, samtidig som vi opplever at mange unge kvinner flytter ut. Da må vi gå foran og snakke om disse tingene, sier hun.

Frisvoll har nå skrevet brev til kultur- og folkehelseutvalget og bedt om at utvalget tar en diskusjon om blant annet kjønns sammensettingen på mange av de store konferansene i fylket.

- Jeg fikk også invitasjon til Moa-konferansen. Her ser jeg også at åtte av ni foredragsholdere er menn. Temaet er Vi som står sammen - og hvordan denne bo- og arbeidsregionen kan gjøre seg attraktiv, påpeker Frisvoll.

-Ved å løfte fram flinke dyktige menn, får vi enda flere flinke dyktige menn. Hva da med kvinnene, spør hun.

På møtet i august i år fikk kultur- og folkehelseutvalget en rapport fra Møreforskning som gikk gjennom kjønnsfordelingen blant ledere i offentlig og privat sektor. Konklusjonen viste at kvinner er kraftig underrepresentert i ledende stillinger i fylket.

-Det vi mangler i fylket er flere kvinner. Vi trenger se viktige kvinner i viktige posisjoner. Vi trenger å se dem må scenen, på podiet og i media. Vi trenger sterke forbilder, det er det som gjør at unge kvinner velger å slå seg ned i fylket, mener Walderhaug Frisvoll.

-Jeg kunne tenke meg at vi i utvalget kunne få en oversikt over større konferanser i fylket, spesielt de som går på regional utvikling, og sammensetningen av foredragsholdere. Dette er noe vi må sette fokus på, sier Walderhaug Frisvoll.