Brannmester Geir Thorsen om dødsulykka på Tyskholmen:

– Vi kunne vært på stedet i løpet av ti minutt

Natt til søndag gikk en båt på grunn ved Tyskholmen. En person omkom. Politiet fikk melding om en mulig ulykke, men valgte å ikke rykke ut. Båten til brannvesenet ligger like ved og de kunne vært på ulykkesstedet på ti minutt.

Brannsjef Geir Thorsen sier de kunne vært på ulykkesstedet iløpet av ti minutter om de hadde blitt varslet.  Foto: June R. Johansen

Nyheter

TEMA: Alt om ulykka på Tyskholmen

Men brannvesenet fikk ikke melding fra politiet om ulykka før 08.41 søndag morgen.

– Vi har båt i Nørvevika og dykkere. Ut i fra avstanden til båten kunne vi vært på stedet i løpet av ti minutt, selv om det var på natta, sier brannmester Geir Thorsen til Nrk Møre og Romsdal.

Han sier videre at det er vanskelig å uttale seg om brannvesenet burde ha blitt kontaktet om natta, siden han ikke vet hvilke vurderinger politiet har gjort rundt meldinga de fikk.

Varslet politiet

Det var Annbjørg Jarnes som varslet politiet. Da skal klokka ha vært 00.23 natt til søndag.

– Vi høyrde eit kraftig smell og eg ringde politiet med beskjed om at det måtte ha vore ei ulykke. Responsen var laber.

Politiet har bekreftet at de mottok meldingen, og at de burde ha rykket ut.

Dødsulykke

Det var 47 år gamle Ronny Røbekk som omkom etter at en fritidsbåt gikk på Tyskholmen natt til søndag. De to mennene som ble berget i land fra holmen dagen etter, skal ha fått lettere skader og er skrevet ut fra sjukehuset.


Båtulykka ved Tyskholmen

Lettere skader på de to som ble berga

- Begge er skrevet ut fra sjukehuset, får Sunnmørsposten bekrefta fra kommunikasjonsavdelinga ved Helse Møre og Romsdal.Spesialenheten gransker Ålesund-politiet

Spesialenheten bekrefter over for Sunnmørsposten at de vil undersøke politiets håndtering av nødmeldingen etter dødsulykken ved Tyskholmen i Ålesund i helgen.Dødsulykka på Tyskholmen:

Bøen vil møte media om kritikken – om to uker

- Politimesteren er positiv til å stille, problemet er at kalenderen hans er smekkfull av møter, sier kommunikasjonssjef Olav Sindre Rise i Møre og Romsdal politidistrikt.Dødsulykka på Tyskholmen:

Politiet korrigerer: – Har gått på selve holmen

De to som overlevde har i avhør forklart at de forsøkte å gjøre en unnamanøver kort tid før sammenstøtet.Politiet fikk nødanrop like før klokka 00.30 - men valgte å ikke aksjonere:

– Det er godt at de innrømmer feil, men hva skjer videre?Politimesteren vil ikke rapportere til Spesialenheten

– Det er ingenting i øyeblikket som tilsier at politimesteren på eget initiativ vil rapportere saka til Spesialenheten.Navn frigitt etter dødsulykke

Det var Ronny Røbekk (47) som omkom i båtulykka ved Tyskholmen i Ålesund.Båtulykka ved Tyskholmen

Politiet: - Burde ha aksjonert ut fra den nødmeldinga vi fikk

- Vedkommende som tok mot nødtelefonen har ikke til fulle oppfatta alvoret i situasjonen.Dødsulykka ved Tyskholmen

– De kan ikke ha ropt etter hjelp før om morgenen

Jan Warloe bodde på Volsdalen camping fra lørdag til søndag. Han sier han var våken store deler av natta, men at han først hørte rop om hjelp fra området ved Tyskholmen rundt klokka 08.30.