Aps Per Vidar Kjølmoen(Åndalsnes) og Sps Kristin Sørheim(Tingvoll) støtter forslaget om en formell protest mot at Sogn og Fjordane og Hordaland tar i bruk navnet Vestlandet på det nye storfylket.

- Her ser vi en fylkesreform uten innhold der det nye storfylket i mangel på politisk makt vil slå om seg med et storslagent navn, sier Sørheim.

- Men mange nordmøringer vil gjerne bli kvitt stemplet på Møre og Romsdal som et vestlandsfylke?

- Østlandet, Vestlandet og Nord-Norge er navn på store regioner og det blir da merkelig om to fylker skal gjøre krav på navnet , sier Sørheim.

- Så du støtter initiativet fra Aasen?

- Nå har jeg ennå ikke sett hva Aasen kommer til å foreslå, men at disse to fylkene skal bruke Vestlandet som navn mener jeg blir helt feil, sier Sørheim.

Også Per Vidar Kjølmoen reagerer på navnevalget.

- Jeg støtte fullt ut både det Jon Aasen og Fredric Holen Bjørdal har sagt i denne saken. At de to fylkene forsøker tilrane seg dette navnet blir helt feil, sier Kjølmoen.

Aps Fredric Holen Bjørdal sendte i dag et skriftlig spørsmål til kommunalminister Jan Tore Sanner. Der ber han Sanner kom med sitt syn på saken .

"Kva kriterium vil statsråden leggje til grunn ved godkjenning av namn på dei nye regionane etter regionreforma, og kva synest statsråden om at to av fire vestlandsfylke no gjer krav på namnet «Vestlandet»?"

Det er spørsmålet Holen Bjørdal vil ha svar på.

Også i Hordaland vekker navnevalget debatt. Bergens Tidende er åpenbart delt i synet på denne saka.

Mens avisa på lederplass forsvarer vedtaket i det nye storfylket, er avisa sin politiske redaktør av den stikk motsatte oppfatning.

– Å insisterer på at halve Vestlandet er Vestlandet, er bare ulogisk. Navnet bør spares til den dagen landsdelen er samla, skriver politisk redaktør Frøy Gudbrandsen.