For en måneds tid siden åpnet Aktiv trening en avdeling på Emblem i bygget der Maxbo holdt til tidligere. I et brev til huseieren skriver kommunen at det ikke er søkt om bruksendring, og at treningssenteret må stanse drifta. Bygningsmyndighetene vil også ha en redegjørelse for de tiltakene som er satt i gang i bygget.

Uforståelig

Huseier er Hans Jarle Rekdal, og han forstår ikke at det må søkes om bruksendring.

– Jeg tok kontakt med kommunen i mars for å høre om mulighetene for å drive treningssenter der Maxbo hadde hatt butikk og kontorer. Jeg viste til en bruksendring fra 2003 der bygget kan brukes til detalj/en gros-salg. Etter mitt skjønn må salg av treningstjenester bli omfattet av dette, sier Rekdal.

Kommunen viser til at eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er utlagt til næringsformål. Etablering av treningssenter ligger ikke under dette formålet, og kommunen krever at det søkes om bruksendring.

– Både vi som huseiere og driverne av treningssenteret har brukt rundt en million kroner på bygget, så jeg håper virkelig at denne saken går i orden, sier Hans Jarle Rekdal.

Han forteller at han øyeblikkelig tok kontakt med kommunen etter at han fikk pålegg om stans.

– Jeg har hatt en god dialog med plan- og bygningssjefen, og håper inderlig at vi kan komme til en ordning, sier Rekdal.

Ulovlig skilt

Og det er ikke bare virksomheten i bygget som er ulovlig, mener kommunen. Også reklameskiltet på fasaden er så stort at det kreves en søknad for å henge det opp.

– Reklameskiltet for Maxbo har i mange år fylt hele fasaden mot sør og halve fasaden mot vest. Da antok vi at det var lovlig å henge opp et skilt for treningssenteret og Rekdal transport som også er leietaker. Vi trodde tillatelsen til skilting fulgte bygget, sier Hans Jarle Rekdal. Et treningssenter i denne delen av byen er et populært tilbud blant folk som bor her. Derfor håper jeg at vi kan få ei snarlig og fornuftig løsning på denne saka uten å stoppe drifta, sier Hans Jarle Rekdal.