Hittil er det bare Kiwi og Bunnpris som har hatt søndagsåpent tilbud i Ålesund.

Fra og med kommende søndag har også Rema 1000 et søndags-tilbud til kundene.

– Det er et enorm prisjag mellom butikkene. Og den konkurransen må vi møte, også på søndager. Flere kunder har etterlyst et slikt tilbud hos oss, og det har vi nå tatt konsekvensen av, sier Tore Havnegjerde til Sunnmørsposten.

– Er det lønnsomt å drive søndagsbutikk?

– Vi får se. Vi tror det. I alle fall med det utvalget av søndagsbutikker som finnes i Ålesund i dag.

Tilbake til det enkle

Rema 1000-butikken i Nedre Strandgate omsetter for 100 millioner kroner i året. Det gjør den til den nest største på Sunnmøre, målt i omsetning.

Bare Rema-butikken i Giske er større.

Kjeden har bommet på markedsføringsgrep og omsetningen har gått ned. Også lokalt har de merket en liten nedgang.

– Men akkurat det vil jeg ikke kommentere. Det er vi ferdig med, og nå ser vi framover. Vi må tilbake til at det enkle er det beste, ha et godt utvalg av varer og rett og slett være aller billigst. Nå kjører vi på for fullt for å ta igjen tapte markedsandeler, varsler en kampklar Havnegjerde.

Lynrask ombygging

Løyve til søndagsbutikken ble gitt så seint som onsdag denne uka.

Rema 1000 har i løpet av kort tid bygget om eksisterende butikk, slik at tilmålte 100 kvadrat søndagsbutikk skal stå klar til bruk.

– Vi hadde håpet å få åpnet hele butikken, det har jo vært en debatt rundt det. Men når det ikke ble noe av, måtte vi bare hive oss rundt og bygge om, forklarer Havnegjerde, som takker håndverkerne for rask utført arbeid og kundene for tålmodighet under ombyggingen.

Bestselgere i hylla

Men når alt står ferdig kommende søndag skal et begrensa, men godt utvalg av Rema-varer, være på plass.

– Kundene vil finne bestselgerne våre, men vi står fritt til å justere vareutvalget etter hvert. Så det kommer vi til å gjøre, opplyser Havnegjerde.