Animasjonsfilm:

Se hvordan Røkke-yachten fra Vard blir utstyrt

Nå kan du se detaljer for hvordan det kombinerte forskningsskipet og luksusyachten til Kjell Inge Røkke blir utstyrt.

Kjell Inge Røkke sitt forskningsskip blir det største skipet Vard har bygd.

Nyheter

Forretningsmannen Kjell Inge Røkke har bestilt det som ligger an til å bli verdens lengste yacht. Men skipet fra Vard-konsernet blir langt mer enn bare ett forlystelsesfartøy.


Første skrog til cruiseskip kommer i vinter:

Nye typer skip tar form - men Vard trenger flere oppdrag

Neste år vil Vard-verftene for alvor være i gang med bygging av cruiseskip. Men konsernet trenger fortsatt flere kontrakter for å holde alle i arbeid.

Med to helikopterdekk, egen miniubåt og en rekke laboratorier, blir den utstyrt for forskningsoppdrag og lengre ekspedisjoner. Blant annet kan du foreta undervannsoperasjoner helt ned til 6000 meters dybde.

Lukusinteriører som toppdesigneren Espen Øino skal stå for, vises ikke på animasjonsfilmen. Fartøyet er del av Røkkes strategi om å gi vekk store deler av formuen sin til gode formål.

Yachten med sine 181,6 meter blir også det lengste fartøyet Vard har bygget, men kaiplassen ved verftet i Brattvåg er stor nok til å takle utrustningsoppdraget. Trolig kommer skroget til Brattvåg neste vinter.


Fartøyet har fått navnet «Rev» og skal stå ferdig til bruk sommeren 2020. Ifølge anslag som Dagens Næringsliv har gjort, ligger prisen trolig på mer enn to milliarder kroner. Avisen mener det kan være mulig å hanke inn leieinntekter på rundt en halv milliard på de fire månedene i året, som er satt av til ferieutleie. I utgangspunktet skal forskningstokt finansieres av Røkke selv.

PS! På nettsidene - www.rosellinisfour-10.no - er det lagt ut en lang rekke spesifikasjoner om skipet og hvordan det skal brukes.


Mer kake og jubel for Vard i Brattvåg:

– Skal bygge en båt verden ikke har sett maken til

Tirsdag ble det igjen kake og jubel hos de rundt 135 arbeiderne ved Vard Brattvaag.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

 

Røkke-skuta blir verdens største yacht

Under ser du "Aazzam" som i dag har status som verdens største yacht på 180 meter. Røkkes nye forskningsskip og yacht blir en meter lenger.