Det viser resultatet i en spørreundersøkelse som Avinor på Vigra gjennomførte i oktober. Spørsmålet de stilte var hvor man, om man kunne velge fritt, ville hatt en ny direkterute fra Vigra.

– Det var tre byer som skilte seg ut som de mest attraktive nye destinasjonene. Det var London som fikk flest stemmer, og deretter Barcelona og Roma, forteller flyplassjef Tor Hånde.

Har troa

– Resultatene vil bli presentert for aktuelle flyselskap i håp om at vi kan få flere nye utenlandsruter fra Vigra, sier Hånde.

Hånde har, til tross for at det har blitt færre og færre utenlandsruter fra Vigra de siste årene, troa på at det kan gå an å etablere nye ruter.

To ganger før

– Klart at det ikke teller til fordel for oss, kombinert med den nedgangen i flytrafikken vi har hatt siste årene. Men nå tror jeg trafikken på Vigra har stabilisert seg, og vil øke i tiden som kommer, sier Hånde.

Det gjør han en smule optimistisk.

– Widerøe har kjøpt inn nye jetfly som tar rundt 100 passasjerer. Slike type fly kan være med på å gjøre utenlandsruter

fra mindre flyplasser mer lønnsomme, sier Hånde.

Uansett tror han ikke noen nye ruter er på plass før tidligst sommeren 2019.

– Og jeg vil si at Barcelona er den mest sannsynlige, da som en sommerdestinasjon. London må eventuelt ha helårsdrift, mens Roma ser jeg på som mindre sannsynlig, sier Hånde.

Avinor vil i tiden fremover gjennomføre flere undersøkelser.

– Vi har gjort en på Polen, der Katowice og Warszawa sør i Polen er spilt inn ovenfor Wizz Air. Det neste vi vil gjøre er å kartlegge hvor publikum vil ha nye charterdestinasjoner, sier Hånde.