Det er leder i fotballgruppa i Langevåg IL, Trond Tafjord, som opplyser dette. Han og fotballgruppa har kommet seg litt av det verste sjokket etter nedrykket til 5. divisjon i høst, nå ser de framover. Nå skal Langevåg-fotballen gjenreises så det holder, og en fotballhall er et viktig steg på vegen.

– Vi har fått aksept fra hovedstyret i LIL om å gå videre med prosjektering og diverse søknader, og er i en god dialog med Sula kommune om tippemiddel-søknad. Teknisk etat i kommunen er vi også i dialog med, og vi føler at vi skal klare å få til dette, mener Tafjord.

– Og størrelsen blir?

– Vi satser på en hall på 70 x 50 meter, altså en syverhall. Den vil bli mer enn stor nok for vårt bruk, alle våre lag kan drive med målrettet og god trening inne i den. Den blir litt større enn Ullsmohallen til Hødd, og skal selvsagt ha kunstgrasdekke, forteller han.

Pris-forbehold

Tafjord er ikke helt sikker på prisen foreløpig.

– Hallen vil bli ganske «strippet», dette er en ren treningshall uten garderober, tribuner og slikt. Garderober har vi på klubbhuset rett ved. Men toaletter og en kioskdel håper vi å få til. Vi har snakket om en pris mellom åtte og ti millioner basert på lignende haller som har vært bygget de siste årene, men det kan hende vi må oppjustere prisen til ti-tolv millioner. Men det skal vi få til, tror han.

Da forutsetter han at tippemidlene dekker en tredel av kostnadene, at klubben får momsrefusjon, og at gode sponsorer åpner lommeboka en del. Pluss at klubben selvsagt må stille med en bra sum i egenkapital.

Kun fotball

De aktive må holde varmen selv i hallen. Men det er vel derfor de er der, også!

– Den blir såkalt «hall-isolert», men den blir ikke oppvarmet sånn sett. Dette er som sagt en treningshall, og det er det våre aktive trenger.

– Men håndballavdelinga slipper ikke til der?

– Som sagt blir det kunstgrasdekke, så dette passer nok ikke for håndballen vår. Men vi har jo en drøm om en flerbrukshall med tida, og jeg tror helt sikkert at håndballen vår vil få mer treningstid i eksisterende haller på Sula når fotballen flytter inn i vår egen hall.

Det er østre banehalvdel av den gamle kunstgrasbana, som ble åpnet i 2007, som er satt av til fotballhallen. Resten av bana blir stor nok til å kunne spille nierfotball der.

Langevåg har dessuten sin nye kunstgrasbane, der A-laget i år spilte alle sine hjemmekamper, og så ligger selvsagt den gamle gode grasbana der. Men der vil «ingen» spille!

Kunstgrasgenerasjon

– Det er kunstgrasgenerasjonen som regjerer nå, men på sikt håper vi å få kunstgras også på grasbana vår. Slik at vår hovedbane nok en gang blir liggende rett sør for klubbhuset vårt, med publikum oppover grasvollen og på verandaen på klubbhuset, smiler Tafjord.

Men nå er det egen fotballhall som gjelder. Slik at Langevåg snarest mulig kan få seg et A-lag som kan kjempe om å være blant Sunnmøres tre-fire beste. Slik det var for 50 år siden.

– Vi skal rett opp igjen i 4. divisjon neste år, og så får vi se hva det blir til, sier en optimistisk fotball-leder Trond Tafjord.

Ved å legge hallen lengst mulig øst, og oppå en eksisterende kunstgrasbane, kan det bli økonomiske besparelser på grunnarbeidet. Og den store diskgolf-aktiviteten på og rundt stadion vil heller ikke bli særlig berørt ved en slik hallplassering.

Fotball-leder Trond Tafjord og daglig leder Vegard Eikrem (t.v.) står i spissen for LIL Fotballs planer om bygging av fotballhall. Her er Tafjord i aksjon som speaker på en 4. divisjonskamp. Foto: Håland