Ålesundsjenta Caroline Ruud Helgesen opplevde sin hittil største dag på håndballparketten onsdag kveld da hun og hennes lagvenninner fra Stabæk slo Larvik 37–36 i en dramatisk og spennende semifinale i NM-cupen for damer. Kampen gikk til ekstraomganger etter 32–32 ved ordinær spilletid.

Kampen ble spilt på Larviks hjemmebane, og sjøl om vestfoldlaget er helt fornyet i år, var de klare favoritter til å møte Vipers fra Kristiansand i cupfinalen 29. desember.

– Våre spillere var virkelig krigerske i denne kampen mot Larvik og det ble dramatisk i ekstraomgangene, sier Ingunn Rise Kirkeby. Hun er sportslig leder i Stabæk Håndball og har sterke sunnmørske aner; Rise-slekta kommer fra Hareid. Og hun skryter av ålesunderen på laget.

– Caroline kom til oss i fjor og fikk en del spilletid, særlig i forsvar. Denne sesongen har hun vært fast i førsteoppstillinga på laget og også kåret til vårt lags beste spiller i noen kamper, sier Rise Kirkeby.

God utvikling

– Ja, jeg har to bestemannspriser under kamper i eliteserien. Personlig føler jeg det har vært en god utvikling etter at jeg kom til Stabæk. I to sesonger før fjoråret spilte jeg for Gjerpen i Skien, sier Ruud Helgesen.

Hun er oppflasket i Aksla IL og gikk til Ålesund Håndballklubb da hun var 16 år. Så hadde hun halvannen sesong for Volda, som den gangen rykket opp til 1. divisjon.

– Jeg bor i Oslo og studerer ved Politihøgskolen. Der er jeg inne i mitt andre studieår av tre. Og trives både med det og i Stabæk Håndball. Vi har et jevnt lag med god progresjon, sjøl om vi ligger nest sist på tabellen akkurat nå. Målet vårt er først og fremst å holde plassen, og aller helst bli blant de åtte beste som kommer til sluttspillet, sier Caroline Ruud Helgesen.

– Vi hadde faktisk satt oss et hårete mål om å komme til cupfinalen, før sesongen tok til. Og nå har vi faktisk klart det. Gøy! Sier en lykkelig 22-åring.

Det blir hennes andre NM-finale ettersom Caroline ble norsk mester som junior for Gjerpen i 2015. Det året gikk juniorfinalen i Skien, men 29. desember skal alle fire NM-finalene spilles i Oslo Spektrum, på håndballens store festdag.

Caroline Ruud Helgesen (til høyre) i aksjon mot Larvik. Hun scoret ett mål i semifinalen. FOTO: Svein FINNEIDE Foto: svein finneide