I forrige uke skrev Frode Fagermo under på en kontrakt som binder han til Spjelkavik ut 2019. Tor Hogne Aarøy – som han har delt hovedansvaret med – blir også med videre, men i første omgang ut 2018.

Hos Sportsklubben Herd har Thomas Pedersen kontrakt ut 2018-sesongen. I år har Eirik Hoseth vært med rundt laget som en slags assistenttrener, men neste år er planen at han skal bidra rundt laget som en sportslig leder.

I tillegg ønsker Herd seg en ny assistenttrener inn.

I den siste lokale 3. divisjonsklubben, Hødd 2, fortsetter Sander Håskjold Nyland som hovedtrener. Unggutten ledet Hødds nest beste spillere til et imponerende opprykk i år.

Gir seg i Ørsta og Sykkylven

Mens det meste er spikret i 3. divisjon, er ting hakket mer usikkert i 4. divisjon. Der er det allerede klart at nyopprykkede Ørsta må på trenerjakt. Are Bjørgum har takket nei til å bli med opp i 4. divisjon.

– Jeg har lovet familien min å gi meg nå. Jeg fikk barn i desember og ønsker først og fremst å prioritere det. I tillegg har jeg litt lyst å spille selv igjen, sier Bjørgum.

Også Sykkylven må på trenerjakt foran 2018-sesongen ettersom Jostein Linga og Robert Sogge nå trer til side.

– Etter flere år er det på tide å prioritere litt annerledes. Jeg håper bare at klubben finner noen som vil ta over, sier Linga.

Mye på plass i 4. divisjon

Videre i 4. divisjon er det usikkerhet i både Godøy, Larsnes/Gursken og Hareid.

Jan Ove Austnes, Anders Vaagen og Kenneth Moldskred er ønsket med videre i sine respektive klubber. Austnes har foreløpig sagt nei til Godøy, mens Vaagen og Moldskred er i den såkalte tenkeboksen.

Utover dette virker det meste klart. Riktignok er ingenting undertegnet, men det meste tyder på at Erlend Holm og Steffen Elde fortsetter som spillende trenere i Valder. Med som kampleder blir trolig Roar Blindheim.

I Rollon fortsetter Alexander von Løwensprung, mens Sindre Knutsen gjør det samme i Emblem. Vegard Opsahl fortsetter i Skarbøvik og Toni Sandanger har sagt muntlig ja til et lengre samarbeid med Bergsøy.

I Volda har Dagmund Evebø kontrakt ut 2018.

fortsetter: Thomas Pedersen fortsetter minst ett år til som Herd-trener. Foto: Kristian Stenerud