En mann i 30-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel i 36 dager og må betale 50.000 kroner i bot etter to tilfeller av promillekjøring og uaktsom kjøring.

I tillegg må han klare seg uten førerkort de neste fire årene.

Fest

Ifølge domspapirene kjørte mannen hjem fra en fest i Ålesund i mai 2016. Vitner hadde sett kjøreturen og politiet fant mannen hjemme. Han hadde da litt over to i promille.

Drøye to uker seinere hadde mannen fest i sitt egen hjem. Da festdeltakerne ropte på mer øl, tok han bilen og kjørte til butikken. Da han kom tilbake feilberegnet han avstanden og rygget rett inn i husveggen. Naboene reagerte på det høye smellet og så at han sjanglet da han forlot bilen.

Murkant

Da politiet kom til stedet en time seinere, fant de mannen sovende i senga. Blodprøve tatt av mannen en drøyt to timer etter kjøreturen viste en promille på 2,29.

Våren 2017 kjørte han av vegen slik at bilen ble stående fast på en murkant. Han hadde ikke førerkort, da dette var inndratt etter promilleepisodene.

I tillegg til fengselsstraff, bot og inndratt førerkort, må mannen ta ny full førerprøve om han ønsker å kjøre bil igjen.