Det sier Linda Myhre, avdelingstillitsvalgt ved Nettbuss Ålesund, på vegne av Yrkestrafikkforbundet.

Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal har vedtatt at de går for alternativ to, av tre ulike alternativer, noe som innebærer seks millioner kroner i økt kollektivsatsing for Ålesund og Giske.

– Nå håper vi virkelig at politikerne følger opp det enstemmige vedtaket i samferdselsutvalget, når de møtes i fylkestinget i budsjettmøte i desember, sier Myhre. Fylkestinget samles 11.–13. desember.

– Bussjåførene er veldig glad for en slik satsing, legger hun til.

Buss hvert 10. minutt i rushtida

Satsingen vil innebære en rekke endringer på ulike strekninger:

Magerholm-Hessa (618 via Åse) får timinutters avganger i rushtida. Det blir ny rute fra Slinningen og fra Flisnes, samt utvidelse av tilbudet lørdager. Videre en utvidelse av tilbudet tidlig ettermiddag/tidlig kveld med egne ruter til Slinningen, Blindheim, Myrland og Flisnes, samt timesavganger fra kl. 06.00 på søndager både fra Hessa og Magerholm.

Magerholm-Ålesund sentrum (628 innfartsvegen) endres fra 30-minutters avganger til 20, og kjører til og fra alle ferjeavganger på Magerholm. Og linje 250 Stranda-Sykkylven blir en del av linje 628. I tillegg blir flere traseer forkortet, som at rute Langevåg–Moa går raskeste veg om Blindheimstunnelen utenom rushtrafikken.

Giske og Ellingsøy

Videre vil det bli satt inn lokalbuss for fly- avganger og ankomster på Vigra, som ikke er dekt av flybussen i dag. Roald-Ålesund får flere avganger både hverdager og helg. Det får også fastlandsbussen (664) på Godøya. Også fastlandsbussen (650) på Ellingsøy styrkes med en økning på fem flere avganger på hverdager, fem flere avganger lørdager og fire flere avganger på søndager.

Satsingen som innebærer en styrking av tilbudet med seks mill. kr, forutsetter finansiering innenfor eget budsjett, heter det i vedtaket.

– Vi må dekke dette innenfor egen ramme, så da må vi redusere på noe annet eller øke inntektene, sier samferdselssjef Arild Fuglseth.