SVs Yvonne Wold har vært en av pådriverne for at fylket fortsatt skal engasjerer seg i arbeidet med å få lyntog helt til Ålesund.

– Det er viktig at Møre og Romsdal  jobber for sine interesser når trasévalget Østerdalen eller Gudbrandsdalen skal tas. Dette avgjør mulighetene våre for strekning til Ålesund, sier Wold.

Hun avviser at dette er bortkasta  penger og viser til at det i Nasjonal transportplan blir bedt om at det skal lages et strategidokument for den videre utviklingen av jernbanen i Norge hvor alle nye jernbanestrekninger planlegges slik at de vil kunne inngå i et høyhastighetsnett mot Bergen, Trondheim, Gøteborg og videre ut i Europa.

–Deltakelse i Lyntogforum Møre og Romsdal er viktig for at fylket, i samarbeid med andre, kan posisjonere oss aktivt i dette arbeidet.Flere partier har med lyntog i sine partiprogram, påpeker Wold.

I forslaget til økonomiplan fra fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik var bevilgningene til det som kalles Lyntogforum Møre og Romsdal strøket. Det fikk ikke Guttelvik gjennomslag for hos de partiene som utgjør flertallet i fylkestinget.

Endelig vedtak kommer på fylkestinget i desember.