Altanterhavsparken stengt fram til første juledag

Atlanterhavsparken må holde stengt fra mandag 27. november og helt fram til og med første juledag.

  Foto: Atlanterhavsparken.

Sen i år – Dykkernissen kommer sent men godt, sier Tor Erik Standal.  Foto: Atlanterhavsparken.

Nyheter

– Vi er i gang med å bygge den første av i alt tre nasjonale utstillinger – og da må vi holde stengt for å ta unna verste anleggsarbeidet, forklarer daglig leder Tor Erik Standal i en pressemelding.

–  Vi prøver å unngå mest mulig at akvarieopplevelsen blir forringet for publikum samtidig som vi må få utført nødvendig vedlikeholdsarbeid blant annet både i kafe og toalettområde.

Selve utstillingen er ikke ferdig før til sommeren. Arbeidet ellers med utstillingen vil stort sett foregå i vår andre etasje, så det skal være lite merkbart.

Stiftelsen Kjell Holm gir fire millioner kroner til nysatsing ved Atlanterhavsparken:

Vil bli landets ledende akvarium

Svære kongekrabber og minireker skal vises fram. Med fire millioner kroner fra Stiftelsen Kjell Holm flytter Norges krepsdyr inn i Atlanterhavsparken.


Dykkernissen kommer sent

I romjula holder akvariet åpent som normalt til og med lille nyttårsaften. Der har Dykkernissen allerede gitt beskjed om at han kommer.

Da håper Standal på godt besøk.

–  Vi har jo blitt en møteplass i juleferien for både små og store. Det er alltid godt å komme seg litt ut fra julekakene og få rørt seg litt, og ikke minst møtes alle som er hjemme til jul, sier han.

«Gjesteabstinenser»

Standal synes det blir veldig rart å ha stengt så lenge.

– Vi kommer til å få «gjesteabstinenser», sier han.

– Desember er blitt «kosemåneden» med litt annet tempo og innhold enn hva man normalt forbinder med desember.  Fem uker uten gjester blir veldig rart.

Men vi tror at det vil bli verdt det når vi til sommeren åpner vår første nasjonale utstilling. For den blir bare råbra! Vi gleder oss allerede, sier Standal, som også ser fram til 2018 – da har Atlanterhavsparken 20 års jubileum.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter