Det framgår av en pressemelding fra Ålesund kommune torsdag. Utvalget har konkludert med at det er mest hensiktsmessig at rådmannsfunksjonen i Ålesund kommune ivaretas gjennom en intern løsning og tilsetting for perioden ut 2019.

– Det vil gi en nødvendig sikker og tidlig ivaretakelse av rådmannsfunksjonen, at vedkommende kjenner kommunens organisasjon og det som det blir arbeidet med. Vedkommende vil være kjent med ledere og trenger ikke innføringstid og opplæring. En slik løsning vil også sikre at ny rådmann kan bidra med kunnskap og sin kompetanse om Ålesund kommune inn i etableringen av den nye Ålesund kommune. Tilsettingsutvalget har gjennom samtaler og vurdering konkludert med at de innstiller Liv Stette til tilsetting som rådmann fra og med 01.01.2018. Liv Stette er etter utvalgets vurdering meget godt kvalifisert, heter det i pressemeldingen.

Saken skal opp til behandling i formannskapet den 29.november og avgjøres endelig av bystyret 30. november.

Tilsettingsutvalget består av ordfører Eva Vinje Aurdal, Øystein Tvedt (H), Geir Stenseth, representant for ansatte Ståle E. Ræstad og personal- og organisasjonssjef Roar Reiten (sekretær for utvalget).