– Hanna har fått skåldeskade på leggen etter vannsprut under showet.

Hun satt sammen med de andre 5-åringene helt fremst, nedenfor scenen, forteller pappa Jan Egil Ulla.

Han presiserer:

– Bandasjen hun har på hånda skyldes en helt annen ulykke. Hanna har hatt maks uflaks denne uka, for på mandag fikk hun 2. grads forbrenning med blemmer i håndflaten og på noen av fingrene, etter å ha tatt på peisen hjemme. Så uhell skjer, dessverre. Vi klandrer ingen for ulykken under fysikkshowet, sier Ulla.

5-åringene i Gnist-barnehagene Sætra og Nordstrand var invitert til showet, sammen med skoleelever i 1.–3. klasse.

Da Wahl i siste eksperiment skulle helle varmt vann over i en bøtte med flytende nitrogen, bommet han sånn at noe av vannet traff scenekanten i stedet, og sprutet utover barna som satt nærmest.

Handlet raskt

Dette fikk ikke Wahl med seg, fortalte han Sunnmørsposten torsdag kveld.

De ansatte i barnehagen så derimot hva som skjedde, og fikk raskt de våte, varme klærne av barna, og tilkalte helsepersonell.

I tillegg til Hanna var det ett barn til som måtte på sjukehuset for vurdering og bandasjering, forteller Hannas foreldre.

For de andre barna som ble truffet av vannet, var det snakk om mindre mengder, og mindre merker på kroppen.

Andreas Wahl har selv tatt kontakt med familien for å beklage, sier Jan Egil Ulla:

– Det er veldig greit å få snakket sammen etterpå, når en ulykke skjer. Jeg er for øvrig stor fan av måten han gjør fysikkfaget spennende for barn.

– Det er lett å være etterpåklok. Det betyr at vi allerede har bestilt et nytt gjerde til å ha rundt peisen hjemme, og at Andreas Wahl i framtida sikkert flytter publikum lenger unna eksperimentene.