Daglig leder Øystein Solevåg i Årim sier at selskapet henter inn juridisk bistand i ulike saker, og at det i hvert enkelt tilfelle blir gjort ei vurdering av hva slags juridisk kompetanse som trengs.

– I dette tilfellet hadde vi behov for en spesialist i avtalerett, og inngikk en avtale med Martin Dyb som er advokatfullmektig i Judicia. Det er også Dyb, og ikke styrelederen i Årim som har utført oppdraget for oss, sier Solevåg.

Forstår spørsmålet

Men Årim-lederen forstår at det kan stilles spørsmål ved å bruke et advokatfirma der styrelederen er partner.

– Vi kjøper tjenester fra ulike juridiske fagmiljøer ut fra hvilke spørsmål som skal vurderes, sier Solevåg.

DAGLIG LEDER Øystein Solevåg forstår at det kan stilles spørsmål ved at Årim kjøper juridiske tjenester hos Judicia. Foto: Ticiane Oliveira

Årim betalte 17.000 kroner for jobben som ble gjort av Judicia.

Solevåg opplyser at Årim også brukte Judicia i forbindelse med den store Reno Norden-konkursen.

– Advokat Karina Larsen hos Judicia har tidligere jobbet hos Kvale advokatfirma som har vært bostyrer i flere av landets største konkurser. De har nå også fått Reno Norden-konkursen. For oss var hennes kompetanse helt uvurderlig, fastslår Solevåg.

Driver ikke innsalg

Reidar Andresen ønsker å være tydelig på at han som styreleder ikke har drevet noe innsalg av tjenester fra sitt eget firma.

– Jeg har tvert imot sagt at Årim skal kjøpe slike tjenester av andre – noe som også gjøres i de aller fleste tilfellene.

– Saken gjelder et forhold mellom kommunen og TK der Årim ikke er en part. Ålesund kommune må gjøre sine egne vurderinger i denne saken. Hadde dette vært en sak som gjaldt forholdet mellom Årim og Tafjord Kraftvarme, hadde Årim selvsagt hentet inn juridisk kompetanse et annet sted.

– Dette ble også styrebehandlet i Årim, sier Reidar Andresen.

Advokat for eierkommuner

Andresen har bistått seks av eierkommunene i Årim som advokat.

– Jeg har ikke opplevd dette som problematisk. Kontakten med kommunene skjer gjennom administrasjonen i Årim, og jeg har heller ikke hatt befatning med noe arbeid for disse kommunene som berører Årim. Hadde det blitt tema, hadde jeg selvsagt fratrådt på begge sider. Dette er helt i tråd med habilitetsreglene til Årim og forvaltningsloven.

– Jeg har oppfattet det slik at dette har vært en del av den totale vurderingen som valgkomiteen i Årim har gjort, sier Reidar Andresen.

Øystein Solevåg forstår at det kan stilles spørsmål ved at Årim kjøper juridiske tjenester hos Judicia. Foto: Ticiane Oliveira