Orten har ingen synspunkter på de tildels dramatiske kuttene Helse Møre og Romsdal må gjennomføre for å klare finansiere nytt sjukehus.

– Vi har et system i dag der det er helseforetakets oppgave å styre innenfor de rammene som er gitt. Det forutsetter jeg at styret og og ledelsen i Helse Møre og Romsdal er i stand til å gjøre, sier Orten.

– Er du bekymret for at de kuttene som må gjennomføres kan komme til å ramme pasientbehandlingen?

– Jeg har ingen forutsetningen for å gå inn i detaljene på dette. Jeg har tillit til at styret har kontroll med både inntekt-og utgiftssiden i budsjettet slik at dette kan skje på en forsvarlig måte, sier Orten.

Vil ikke ha omkamp

I dagens Sunnmørsposten gikk Frps medlem i helsekomiteen på Stortinget, Jan Steinar Engeli Johansen, ut og åpnet for at en måtte vurdere igangsettingen av nytt sjukehus på ny.

– Vi er ikke kommet til «point of no return», påpekte Engeli Johansen.

Orten likte mildt sagt ikke utspillet.

– Jeg blir ganske oppgitt over slike utspill.

– Frykter du en omkamp om sjukehuset?

– Jeg håper vi slepper det. Det er ikke noe grunnlag for noen omkamp. Beslutningen er tatt. Sjukehuset skal bygges, sier Orten.

– Forplikter

Aps Else-May Botten krever nytt sjukehus som planlagt. Foto: Kristin Svorte

Også Aps Else-May Botten går ut  mot Engeli Johansen.

– Verken Frp eller Høyre gikk ut og sa at de ikke skulle bygge nytt sjukehus i valgkampen. Både statsminister Erna Solberg og statsråd Listhaug fra Frp, sto på sjukehustomta på Hjelseth og sa at nå skal sjukehuset bygges! Det forplikter også Engeli Johansen, sier Botten til Romsdals Budstikke

Til Romsdals Budstikke i dag sier Engeli Johansen at han vil presisere at verken han eller Frp har noen agenda for å stoppe nytt sjukehus.

– Når det gjelder uttalelsen om at man ikke har passert «point of no return», så mener jeg generelt at man ikke når noe slikt punkt før vedtak, endelig finansiering og byggestart er gjort. Dette er ikke noe spesielt for SNR, men jeg vil presisere at jeg har ikke har registrert noen signaler fra ledelsen i HMR om at det ikke skal bygges nytt sykehus i Molde. Det er helseforetaket som må svare på den økonomiske bæreevnen for prosjektet, sier han til Romsdals Budstikke.

Administrerende direktør Espen Remme i Helse Møre og Romsdal sierat han ikke vil legge seg bort i politikken.

– Jeg er satt til åutføre et oppdrag og forholder meg til styringssignal fra HelseMøre og Romsdal sitt styre og fra Helse Midt-Norge, sier Remme.

–Når det gjelder nytt sjukehus på Hjelset så registrerer jeg at deter satt av midler i statsbudsjettet til SNR i tråd med planen, ogat det også er gitt rom for 200 millioner kroner tilutviklingsplantiltak forøvrig i Ålesund og Volda. Jeg kan ikkeoppfatte det som anna enn positive signaler, sier Remme til Smp.no

Onsdag er det styremøte i Helse Møre og Romsdal. Her skalforprosjektet for det nye sjukehuset på Hjelset opp. Det samme skalbudsjettet for Helse Møre og Romsdal. Da må Remme svare for hvordanhelseforetaket har tenkt til å kutte 200 millioner kroner i 2018. Følg med på Smp.no utover onsdagen for nyheter fra møtet.