Møre og Romsdal politidistrikt er blitt forelagt kritikken fra foreldrene til Ronny Røbekk. Dette er det de ønsker å kommentere:

Angående Spesialenheten

– Mandag 22. oktober gjorde seksjonsleder Magne Tjønnøy rede for at politiet burde ha aksjonert på bakgrunn av den første meldinga. Samtidig ble det formidla at politimesteren ikke hadde funnet grunnlag for å sende saka over til Spesialenheten for politisaker til etterforskning, heter det fra politimester Ingar Bøen.

– Onsdag 23. oktober stilte jeg opp for NRK Møre og Romsdal og Sunnmørsposten og utdypa dette standpunktet i omfattende intervjuer, heter det videre.

Om blodprøven av båtføreren

– På direkte spørsmål fra media ble det opplyst at blodprøven ikke viste innhold av alkohol eller andre bedøvende eller berusende middel. Normalt går vi ikke ut med ytterligere opplysninger fra et siktetavhør av eget initiativ. Media hadde ingen oppfølgingsspørsmål, kommenterer politiinspektør Yngve Skovly.

– At pårørende blir underretta om dette først, er ikke påkrevd. Politiet valgte likevel å gjøre det, og den omkomnes far ville sørge for videre underretning. Direkte varsling fra politiet til en mindreårig bør ikke finne sted, sier han.

Når det gjelder kritikken som går på tida det tok fra ulykka skjedde og til det ble aksjonert, opp mot at den omkomne kanskje kunne vært berga, har politiet signalisert at dette ikke er noe de ønsker å kommentere.

Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt. Arkivfoto