(Romsdals Budstikke:) Den populære flyruta mellom Molde og Gdansk i Polen blir lagt ned i mars måned.

Etter det Romsdals Budstikke erfarer, flytter Wizz Air de to ukentlige avgangene fra Molde til Ålesund lufthavn Vigra. Her har de allerede fem ukentlige avganger. Etter flyttingen vil det bli daglige avganger mellom Vigra og Gdansk.

– Veldig trist

Daglig leder i Molde lufthavnutvikling, Britt Flo, sier de er svært overrasket over nedleggelsen.

– Vi er skuffet over at tilbudet blir fjernet. Dette er veldig trist.

– Har dere fått noen forklaring fra Wizz Air på hvorfor den legges ned?

– Dette kom som lyn fra klar himmel. Ruta har gått bra i tre år – den var en suksess fra første dag. Tilbudet var så populært at de måtte sette inn et større fly. Hvorfor de nå velger den bort, vet vi ikke.

– Vi har tatt kontakt med Wizz Air for å høre om hva som ligger til grunn, og om det er noe vi kan gjøre for å endre beslutningen.

Over 30.000 passasjerer

Lufthavnsjef i Molde, John Offenberg, synes det mildt sagt er underlig at ei så populær rute blir lagt ned.

– Vi har lykkes med denne ruta. Belegget er høyt – ruta har hatt vekst hele tiden siden den startet. De siste 12 månedene har denne ruta levert over 30.000 passasjerer, sier Offenberg til Rbnett.

–  Å miste noe som ikke har livets rett er én ting, men å miste noe som fungerer godt, er noe annet. Men vi er vant til å svømme motstrøms. Tilbudet vi har hatt til og fra Gdansk viser også at det er mulig å få til noe fra Molde. Det var nok ikke så mange som trodde det var mulig å få til 30.000 passasjerer årlig mellom Molde og Gdansk, men vi fikk det til.

– Et tap for flyplassen

Britt Flo forteller at meldingen om flyttingen er et realt skudd for baugen når det gjelder Molde lufthavnutviklings ambisjoner om å øke tilbudet og trafikken over Årø.

– Det er klart. Dette er et tap for flyplassen. Det viser også at selv om du er med og bidrar for å få i gang ei rute – og ruta blir en suksess – så kan du likevel ikke være sikker på at den blir opprettholdt. Vi jobbet lenge med Wizz Air før denne ruta kom på plass.

– Kan dere få inn noe som en erstatning?

– Nye tilbud er noe av det vi jobber med hele tiden sammen med Avinor. Det er et løpende arbeid, men foreløpig er det ikke noe konkret vi kan si i dag.

Ikke noe klart svar

Romsdals Budstikke har kontaktet presseavdelingen hos Wizz Air, men svaret de har sendt, gir ingen god begrunnelse for hvorfor ruta til og fra Molde legges ned:

– Som vanlig er i flybransjen, endres flyruter avhengig av sesong og belegg på rutene. Wizz Air følger løpende med på hvor godt flyrutene går slik at de mest populære rutene skal ha de laveste prisene, skriver Anna Robaczyńska, Wizz Air-ansvarlig i PR-selskapet de bruker, til Romsdals Budstikke.

– Gdansk-Molde-ruta vil bli avsluttet fra mars 2018, og derfor måtte det polske nettverket bli optimalisert. (Opprinnelig: Gdansk-Molde route will be discontinued from March 2018, and thus the Polish network had to be optimized.)

Hun avslutter svaret på e-post med følgende:

– Vi vurderer fortløpende nye muligheter som best kan møte behovene hos våre kunder, derfor vil den ekstra kapasiteten bli flyttet til mer populære tjenester. Passasjerer med bestillinger som berøres av endringen, blir informert og får automatisk tilbudt en alternativ flyvning. Alternativt får de full refusjon, eller de tilbys 120 prosent av den opprinnelige billettprisen i kreditt på reservasjon av annen flyreise.

Denne saken ble først publisert på Rbnett