Politidirektoratet bekreftet nylig overfor Sunnmørsposten at de har mottatt varsel om kritikkverdige forhold i Møre og Romsdal politidistrikt.

Nå forteller seksjonssjef Egil Svartbekk i Politidirektoratet hva varselet gjelder.

– Varselet retter seg mot politimesteren, og dreier seg i første rekke om resultater og manglende oppfølging i forbindelse med medarbeiderundersøkelser, sier seksjonssjef Egil Svartbekk i Politidirektoratet til Sunnmørsposten.

Varselet ble mottatt i Politidirektoratet via Justissektorens felles varslingskanal fra en ansatt i politiet.

Ukjent for fagforening

Fagforeningen Politiets Fellesforbund Møre og Romsdal sier de ikke er kjent med innholdet ut over den generelle informasjonen POD har kommet med.

– Vi har ikke fått informasjon om hvem som er varsler. Om det er en eller flere, eller om det er medlem/medlemmer hos oss som har varslet vet vi ikke, sier lokallagsleder Linn Kathrin Knudsen og nestleder Øyvind Sund i PF Møre og Romsdal.

De benekter at fagforeningen er part eller involvert på noe vis i denne saka.

– Skulle det vise seg at varsler/varslere tilhører vår fagforening, så vil vedkommende få den støtte som vi som fagforening kan gi. Det vil si at vi vil påse at varsler vernes etter de lover og regler som gjelder, sier de.

Varselet håndteres nå i sin helhet av Politidirektoratet, noe som er vanlig om øverste leder i et politiorgan er omfattet av varselet.

– Fredag 24. november ble politidistriktets arbeidsmiljøutvalg informert om at det var mottatt et varsel om kritikkverdige forhold og om hvordan denne saka vil bli håndtert videre, sier Svartbekk.

Undersøker

– Undersøkelsesgruppen er godt i gang med sitt arbeid, men det er for tidlig å si noe om når dette arbeidet kan være avsluttet.

Sunnmørsposten har vært i kontakt med politimester Ingar Bøen, men han synes ikke det er riktig å kommentere denne saka nå.