Fra rederiforbundet til FN

Avtroppende direktør Sturla Henriksen (61) i Norges Rederiforbund er utnevnt til spesialrådgiver for havene i FNs Global compact-organisasjon.

Administrerende direktør Sturla Henriksen i Rederiforbundet overrekker forbundets rapport om miljøarbeid innen skipsfarten under årskonferansen i mars til kronprins Haakon. F.v.: administrerende direktør Lise Kingo i FNs Global compact, kronprins Haakon, Sturla Henriksen og dr. Maria Gjølberg.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nyheter

I august ble det kjent at Henriksen skulle slutte i Rederiforbundet etter å ha sittet ti år i sjefsstolen. I fjor la han sammen med DNV GL fram en rapport om hvordan man skal få en mer miljøvennlig skipsfart. I sin nye stilling som spesialrådgiver vil han forfølge dette temaet videre.

– Han vil i denne rollen bistå FN med å styrke det internasjonale samarbeidet mellom næringsliv og myndigheter for å fremme bærekraftig utvikling av verdenshavene, opplyser Rederiforbundet.

– Havene er vårt største og viktigste felleseie, og de er kritisk viktige for å nå FNs vedtatte mål om global bærekraftig vekst og velstandsutvikling. Havenes fremtid er et felles globalt ansvar, og da må næringslivet involveres aktivt og forpliktende i prosessene, sier Sturla Henriksen.