Atea i Møre og Romsdal utvider nå med syv fulltidsstillinger fra 53 til 60.

– Det har vært litt utfordrende for oss å treffe de rette søkerne når vi annonserer.

Vi trenger like mye kontrollere og regnskapsførere som kan analysere data som kunnskap om IT-teknologi. Behovet er mer rådgivere og forretningsutviklere enn tradisjonelle IT-hoder, presiserer hun overfor Sunnmørsposten.

Stor lokaliseringsfrihet

Om vedkommende blir lokalisert i Ålesund, Kristiansund eller Fosnavåg er ikke avgjørende. Her er det stor frihet.  Det som er viktig nå er å få riktig kompetanse inn i virksomheten.

Aarseth sier tillingene lyses ut som følge av stadig økende press på digitalisering, samt manglende kompetanse på personvern i regionen.

Ny personvernlov

– Spesielt i lys av etableringen av ny storkommune er det viktig å få på plass velferdsteknologi og smarte løsninger. I tillegg innføres ny personvernlov i mai 2018, og det begynner å haste for bedriftene med å sikre at man er innenfor det nye lovverket.

EUs personvernsforordninger trer i kraft med full virkning fra 28. mai 2018. Dette er noe alle bedrifter må forholde seg til. Her mangler vi søkere til sikkerhetsbiten.

Enkelt sagt går det på selskapets gode navn og rykte. Enten persondata kommer på avveier ved innbrudd, at arkiv ligger åpent, eller en person har stjålet mobil med personinformasjon. Bedriftene som ikke følger regelverket kan straffes med bøter på inntil fire prosent av omsetninga, opplyser Aarseth. Hun mener det kanskje er like ille med tapt rykte om en virksomhet ikke har kontroll på informasjonen.

Folk med "arkitektblikk"

Atea søker altså dyktige folk med "arkitektblikk", det vil si folk som har overblikk og som kan se ting i sammenheng.

– Vi ser ikke for oss datarom med en IT-person. Men en som kan se totaliteten som hjelper bedrifter med beslutningsgrunnlaget for datafangsten.

Aarseth nevner Ekornes som eksempel: – De er best på å produsere sittemøbler. Spørsmålet er hvilken teknologi som skal brukes for å være størst innen dette markedet i verdenssammenheng. Da er det viktig med rett teknologi.

Et annet eksempel er kommuner og velferdsteknologi der kongstanken er at du skal kunne bli gammel hjemme. Her er det også viktig med rett teknologi. Det handler om liv og helse, ikke bare at folk ikke får mailene sine, påpeker hun.

300 millioner kroner

Vi jobber mye med sluttbrukere, både innbyggere og ansatte i selskap. Teknologien skal gjøre det bedre for oss. Det er veldig kjekt å jobbe med dette. Og det er kult at vi gjør det så bra at vi nå ansetter sju nye, sier hun.

Atea i Møre og Romsdal ligger an til å nå målet om en omsetning i år på 300 millioner kroner. De tilhører region vest som bikker en omsetning på en milliard kroner i år.

– Når må de nye folka være på plass?

–  Målet er å være operative innen 7. april, sier hun.