Økt snøskredfare på Sunnmøre

Faren for snøskred har økt flere steder på Vestlandet, og faren er nå moderat eller betydelig i store deler av både Vestlandet og Nord-Norge.

Jotunheimen er en av stedene med moderat snøskredfare de neste dagene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

Nyheter

På Sunnmøre økes faregraden for snøskred fra 2 til 3 fra torsdag til fredag. Tre er nest høyeste nivå.

– Krevende forhold i fjellet. Unngå bratte leområder med mye nysnø. Vær konservativ i vegvalgene når sikten er dårlig, er det generelle rådet fra varsom.no ved farenivå 3.

– Unngå bratte heng og terrengfeller under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk tegn, heter det videre.

Vestlandet

I Romsdal, Indre Sogn og Trollheimen er det varslet moderat fare for snøskred torsdag og fredag, mens faregraden heves fra nivå 2 til 3 lørdag, ifølge varsom.no. Nivå tre er det nest høyeste farenivået og betyr betydelig fare for snøskred.

Over store deler av Nord-Norge, fra Vest-Finnmark til Salten, er det moderat eller betydelig fare for snøskred. Det samme gjelder på Vestlandet, spesielt i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland.

I tillegg har store deler av Vestlandet blitt truffet av et uvær de siste dagene, som ifølge meteorologene kan utvikle seg til ekstremvær. Verst blir det nok en gang i Hordaland og Rogaland, men ifølge Meteorologisk institutt kan også Sogn og Fjordane og Sunnmøre bli truffet av et heftig uvær.