Det skriver Redningsselskapet, som fører statistikk over drukningsulykker i Norge. Så langt i år har 92 omkommet som følge av drukning. Dette er én person mer enn i hele 2016, da 91 personer drukna.

Møre og Romsdal har hatt 14 drukninger sålangt i år, mens 13 har omkommet på grunn av drukning i Telemark.Like bak følger Rogaland med 12 drukninger, Nordland med 10 ogHordland med åtte. De andre fylkene har fra null til fem drukningerså langt i 2017.

I november druknet en person i Møre og Romsdal. Dette var en mann i 60-årene som ble meldt savnet tidlig i november da han ikke dukket opp på jobb. Mannen har bodd i en båt ved Dale i Kristiansund, og mobilen ble funnet i båten. Mannen ble ikke funnet, men er antatt omkommet.

I oktober døde tre personer i drukningsulykker i fylket. Blant disse var Ronny Røbekk (47) som ble funnet omkommet i sjøen etter ulykka ved ved Tyskholmen i Ålesund.

I oktober blei også en mann i 50-åra ble funnet omkommet i sjøen på Rangøya i Nordmøre. Politiet tror mannen blei utsatt for ei ulykke. En mann i 70-åra blei funnet død i sjøen ved Cap Clara i Kringstadbukta i Molde etter en leiteaksjon. Aksjonen blei satt i gang etter at en førerløs sjark på 30 fot blei funnet med motoren i gang. Mannen hadde vært på en fisketur aleine.

Flest ulykker med båt

32 av drukningene har skjeddi forbindelse med bruk av fritidsbåt (26), kano/kajakk (2) ogyrkesbåt (4). 16 personer har druknet etter fall fra land/brygge, skriver Redningsselskapet.

Det er Retriever som på oppdrag for Redningsselskapet lager den månedlige statistikken over drukningsulykker i Norge. Statistikken er basert på gjennomlesning av medieomtale.