- Dette gir oss en mulighet til å se på saken på nytt, sa Aps Njål Bele i bystyret torsdag.

Bele la fram et forslag som ber om at alternativet med å legge anlegget inn i Holsfjellet også skal utredes. Dette var et fellesforslag fra den politiske flertallskoalisjonen pluss Senterpartiet og uavhengige Kirsti Dale. Forslaget ble vedtatt med 31 mot 17 stemmer.

Innbyggerinitiativ

Det var et såkalt innbyggerinitiativ som gjorde at saken kom opp på nytt. Folk har protestert heftig på planene om at det nye vannbehandlingsanlegget skal legges midt i et mye brukt friområde i Fremmerholen. Det er Lillevannets venner og Fremmerholen Vel som står bak innbyggerinitiativet.

Grønn lunge

Njål Bele la også stor vekt på at området i Fremmerholen er ei stor, grønn lunge som er viktig for folk som bor der.

- Nå ønsker vi å endre retning, og vi må få få utredninger som også kvalitetssikrer alternativet med plassering i Holsfjellet, sa Njål Bele.

Flere alternativ

Hans Kjetil Knutsen, Ålesundlista,  reagerte på posisjonens behandling av denne saka, blant annet fordi man velger å se bort ifra de andre alternativene for plassering som er lagt fram.

- Vet dere konsekvensene av å fjerne disse? Dette er en sak som  må forankres politisk på en helt annen måte enn det som skjer nå. Vi skal høre på alle argumentene, men det blir for enkelt å snu bare på grunn av et innbyggerinitiativ, sa Knutsen.

Sindre Nakken (Ap) sa at et enstemmig bystyret allerede luka vekk de andre alternativene da kommuneplanens arealdel ble vedtatt, mens Knutsen mente at dette var et kan-vedtak og ikke et skal-vedtak.

Geir Stenseth (Frp) stilte spørsmåle ved hele vannbehandlingsanlegget, og hvorfor det er nødvendig når man allerede har et forholdsvis nytt og moderne renseanlegg.