Julemarked

Julemylder i Korsatunnelen

Det var tettpakka med folk og topp førjulsstemning da Bypatrioten arrangerte sitt årlige julemarked.

Korsatunnelen Ungdommene i Ålesund Soul Children åpnet julemarkedet med sang og dans, til stor jubel fra de fremmøtte.  Foto: Jonas Kongsberg

Juledans Jentene fra Lerstad viste frem juledansen sin. Fra venstre Ree Lay Ber og Isabel Walderhaug.  Foto: Jonas Kongsberg.

Rudolf med gullhorn Hjelpegruppa for kvinner Ålesund og omegn Zontaklubb hadde fått hjelp av Isabel Walderhaug (til venstre) og Ree Lay Ber til å skape litt underholdning. De vartet opp med en aldri så liten juledans. Det var første gangen Zonta Ålesund var på Bypatriotens julemarked og alt av inntekter gikk til humanitære formål.  Foto: Jonas Kongsberg.

Nyheter

Ifølge arrangøren er julemarkedet årets høydepunkt, og mange hadde tatt turen til Korsatunnelen som var fylt med boder, stands, god stemning og underholdning det svingte av.

Ansiktsmaling Fagerlia videregående var også representert på julemarkedet. De kunne tilby både ansiktsmaling og lodd. Foran fra venstre Alexandra Gavre og Julie Dahl, bakerst fra venstre Charlotte Gulla Tandstad og Albertine Rongve.  Foto: Jonas Kongsberg.

 

Over 50 utstillere bød på kortreist mat og julehåndverk som nok vil havne under mange sunnmørske juletrær i år. Også veldedige organisasjoner som Frelsesarmeen, Frelsesarmeens Fretex og Amnesty International var på plass inne i tunnelen som sydet av liv, røre og julemylder.

Katta i sekken Arna Slinning fra Frelsesarmeen i full sving med loddsalget i Korsatunnelen.  Foto: Jonas Kongsberg.

 

Ungdommer fra Ålesund Soul Children fikk det til å svinge skikkelig da de tråkket til med soulrytmer.

Sang Soul-toner runget gjennom Korsatunnelen når Aalesund Soul Children sang, her med Mia Charlotte Skoge Nøringseth i front. Ungdommskoret brukte Bypatriotens julemarked til å samle inn penger til en planlagt tur til Houston neste påske.  Foto: Jonas Kongsberg.

 

– Det er masse folk og god stemning, sier Mathias Myklebust Barstad og Mia Charlotte Skoge Nøringseth fra Aalesund Soul Children. Ungdomskoret brukte julemarkedet til å samle inn penger til en planlagt tur til Houston neste påske.

Avholdshjemmets første julemarked

Litt lenger bort i gata arrangerte Avholdshjemmets sitt første julemarked, i hvert fall i nyere tid. Kulturhuset i Korsegata var pyntet til jul, og over 20 produsenter tilbød de besøkende mat, håndverk og en rekke andre produkter.

Artige skruer Det var ikke bare i Korsatunnelen det var artige produkter. Det var det også i Avholdshjemmet. I bakgrunnen Ivar Mork.  Foto: Jonas Kongsberg.

 

Flere frivillige hadde jobbet på spreng for å gjøre klart til Avholdshjemmets julemarked. Det ble satt opp kafé i første etasjen og stemningen var god.

Alt fra smie til bøker Det var salg av mange forskjellige produkter i Avholdshjemmet. Her er hobbysmeden Magne Raknes fra Stranda og forfatter Else Britt Sæter.  Foto: Jonas Kongsberg.