- Mens jeg var hjemme, skjønte jeg at dette kom til å gå raskere enn jeg trodde. Jeg ba pappa om å ringe 113, forteller den nybakte moren Linn Mari, som bor på Hessa.

Fredag 8. desember kastet de seg i bilen og kjørte mot sykehuset. Men lille Mathias hadde ikke tid til å vente. De fikk beskjed om å stoppe på Meierikaia og vente på ambulansen.

Kom til verden

- Var du redd under fødselen?

- Du rekker ikke tenke. Mer skummelt var det at det var midt i rushtrafikken.

Ambulansen rakk akkurat å komme før fødselen var over. Klokka 16.06 kom et nytt liv til verden - på en litt annerledes måte.

- Har du vurdert å kalle han Kai?

Ommedal ler.

- Nei, det har jeg ikke.

Ventet

Fødselen tok mellom to og tre timer. Samtidig som fødselen pågikk på Meierikara, var den vordende faren på fødestua og ventet.

- Han hadde en mistanke om hva som hadde skjedd, men han ble like sjokkskadet som mora. Det her var ikke det vi forventet, sier Linn Mari og ler.

Det bekrefter han selv.

- Jeg fikk mine anelser. Jeg kjørte mot sykehuset, men ambulansen kom aldri bak meg. Jeg tenkte "nå kommer de snart" konstant. Også dukket de opp - ikke bare ei, men to, forteller Frank Fuglseth.

Uventet

Dette var ikke noe han hadde forventet.

- Det var en merkelig følelse. Men det lå i bakhodet at han kan ha blitt født på vegen. Jeg er mest letta over at det gikk bra.

Paret har ei jente på fire år fra før som nå har blitt stolt storesøster. Familien bekrefter at alt går bra med mor og barn.

- Alt er helt supert. Det var en kjempeinnsats av begge to, sier Frank.

- Jeg må legge til at jordmor gjorde en fantastisk jobb, og personalet på barsel er tipp topp, sier Linn Mari.