I nattens mulm og mørke:

Fyllekjøring og festbråk

Politiet måtte rykke ut på en rekke hendelser natt til søndag.
Nyheter

Rundt klokka 23.30 lørdag kveld fikk politiet inn melding om en bil som vinglet på vegen i Sula. De rykket ut og føreren, en mann i begynnelsen av 50-årene, måtte ta promillekontroll. Den viste over lovlig promille, så førerkortet ble beslaglagt og sak er opprettet.

Omtrent samtidig kom en patrulje i Åndalsnes over et trafikkuhell. En bilfører har kjørt bilen rett inn i et gjerde. Den unge føreren anmeldes for uaktsom kjøring.

Festbråk

Det har vært flere tilfeller av festbråk i løpet av natta. Like etter midnatt rykket politiet ut til en leilighet hvor det var ordensforstyrrelse og støy. Patruljen gav de som befant seg i leiligheten et pålegg om å holde fred og ro.

På Sjøholt kom en ungdomsfest i et leid lokale ut av kontroll. Uønskede personer ankom festen, og det ble utøvd skadeverk på lokalene. Skadeverket vil bli anmeldt.

Også i Ulsteinvik måtte politiet avslutte en støyende fest i en leilighet. Flere titalls ungdommer ble bortvist fra stedet.

Urinerte

Rundt 02.30 ble en beruset person innbrakt til arrest i Ålesund på grunn av ordensforstyrrelse. En annen mann ble omtrent samtidig anmeldt for urinering på offentlig sted. En time senere ble en annen mann i Ålesund anmeldt for det samme.

To personer ble også bortvist fra Ålesund sentrum på grunn av ordensforstyrrelse.

Helt vanlig

På tross av diverse hendelser karakteriserer ikke politiet natt til søndag for å være spesielt urolig.

– Nei, dette vil jeg kalle en helt vanlig natt, sier operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Rolf Anders Korstad, og legger til:

– Det har ikke vært mer promille- og ruskjøring enn det som er normalt. Kanskje litt mer festbråk, men ikke veldig mye. Jeg synes ikke natten har vært spesielt preget av at vi er midt i julebordssesongen.