SISTE: Fylkesveg 60 ved Hellesylt vart opna klokka 20.18, opplysre Vegtrafikksentralen. Tre vogntog var i trøbbel. - Vogntog sperrer fylkesveg 60 ved Hellesylt like etter avkjøringa i retning Hornindal, meldte politiet på Twitter ved 15.45-tida.

Det førte til en rekke mindre uhell ute i trafikken, men ved 14-tida var det ikke meldt om alvorlige ulykker - eller hendelser som førte til større trafikale problemer.

– Vi har fått en del meldinger om mye snø og det er etterlyst brøyting. Det gjelder særlig Ålesund-området, men også noen andre plasser, forteller vakthavende ved Statens vegvesen sin vegtrafikksentral for Midt-Norge til Sunnmørsposten.

Han legger til at alt tilgjengelig mannskap er satt inn for å takle snøværet.

– Har kontroll

– Nå skal alle kommunale hovedveger og samleveger være brøyta, sier Oddvar Kongsvik i Ålesund kommune til Sunnmørsposten mandag ettermiddag.

– Antageligvis er alle sidevegene også tatt nå. I tilfelle de ikke er tatt, så har det gitt seg nå, så det vil skje de nærmeste timene. Vi har kontroll, sier han.

Virksomhetslederen for Veg, anlegg og park forteller at snøfallet natt til mandag kom seint på natta, og at det blei meldt om 25-40 centimeter med snø tidlig på morgenen.

– Alt mannskap som vi har tilgjengelig rykka ut og har vært i arbeid fra i natt og tidlig morgen, sier han.

Kork, utforkjøring og kollisjon

En tipser melder at en bil kjørte av vegen i Langevåg i Sula på morgenkvisten, men etter rapportene skal det ha gått tilsynelatende bra med de involverte.

Ved 11-tiden blir det meldt om en ulykke i et lyskryss på Åse. To biler skal ha vært involvert, men det skal heller ikke her være snakk om personskader.

På fylkesveg 650 ved Vestre i Ørskog var det meldt om to trailere som lagde kork. Vegtrafikksentralen ble orientert, og situasjonen løste seg etter at det var utført bilberging.

En lastebil stod også fast i en halvtimes tid ved Esso-krysset på Stranda, ifølge en tipser.

Sjekk vegmeldinger for Møre og Romsdal (ekstern lenke)

Sjekk vegmeldinger for Sogn og Fjordane (ekstern lenke)

Blir snø ei ukes tid

Vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerli sier til Sunnmørsposten at det trolig vil fortsette å komme inn snøbyger fram mot 20. desember.

– Vi går inn i en kald periode. Temperaturene vil for det meste være på minussiden, bortsett fra ytterst på kysten hvor det blir 0-2 plussgrader. Akkurat nå er det snøbyger også i indre strøk. Snøen blir liggende en ukes tid, sier Fagerli.

Juleværet er usikkert

Meteorologen sier at det blir mildere luft etter dette.

– Temperaturene stiger betraktelig etter 20. desember, mener Fagerli

På spørsmål om det blir ei hvit jul er Fagerli forsiktig med å være bastant, siden det er så langt fram i tid.

– Men været blir varmere og mer ustabilt etter 20. desember, gjentar han.

Ønsker du deg hvit jul - eller ikke? Bruk kommentarfeltet !