Vigra med største vekst på tre år

Stor vekst både på inn- og utlandstrafikken.

Øker Wizz Air flyr direkteruter mellom Vigra og Gdansk i Polen og Kaunas i Litauen.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

- Antall passasjerer som reiste over Ålesund lufthavn, Vigra økte med 8 % i november. Det er den største passasjerveksten på over 3 år. Vi må tilbake til mars 2014 for å finne en enkeltmåned med større prosentvis vekst i trafikken, skriver flyplassjef Tor Hånde ved Avinor på Ålesund Lufthavn i ei pressemelding. 

Til sammen reiste 87.382 passasjerer over Vigra i November. Både innlandstrafikken og utlandstrafikken økte denne måneden. Innlandstrafikken økte med 7,2 % og utlandstrafikken med 12 %.

- Den viktigste årsaken til veksten i utlandstrafikken er at det er vesentlig flere passasjerer til Gdansk og Kaunas i år som følge av økt kapasitet på disse rutene. I innlandstrafikken er det passasjervekst på alle ruter, skriver Hånde.

Hittil i år har antall passasjerer over Vigra økt med 0,8 %. Innlandstrafikken har økt med 1,9 %, mens utlandstrafikken har blitt redusert med 2,2 %. Pr. november har 992.496 passasjerer reist over Ålesund lufthavn, Vigra.