Politiet opplyser til Sunnmørsposten at saka starta i romjula 2016, da fornærmede møtte opp på legevakten og fortalte at han var blitt utsatt for vold og voldtekt.

– Politiet forsøker da å få klarhet i hvem som skal stå bak ugjerningen, men lykkes ikke i det. Saka blir derfor henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann, opplyser politiadvokat Magne Kvalvik.

Tre andre sikta

I september i år fikk politiet nye opplysninger, og saka ble derfor gjenopptatt.

– En mann i 40-åra blir pågrepet og varetektsfengslet, sikta for voldtekt, bekrefter Kvalvik. Ifølge siste fengslingskjennelse går siktelsen også på trusler og vold. Mannen sitter fortsatt i varetekt.

– Det er tre andre som er sikta for samme forhold, opplyser politiadvokaten, som ikke ønsker å kommentere detaljer rundt hendelsen av hensyn til etterforskningen.

Avviser anklagene

Etter det Sunnmørsposten kjenner til skal den angivelige hendelsen ha skjedd i et tungt belastet miljø.

Den fengsledes forsvarer, Krister Braute, sier at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen – både når det gjelder straffskyld, og det som påstås i siktelsen at han har gjort.

– Min klient mener anklagene skyldes at det er store motsetningsforhold i miljøet, og at det er noen som har hatt behov for å finne syndebukker, sier forsvareren.

Braute bekrefter at klienten hans har kjennskap til de andre personene som er involvert i saka fra tidligere.

Ifølge forsvareren opplever klienten det som tungt å være hindret omgang med familie og venner.

– Videre er det slik at man sitter på celle 23 timer i døgnet og har 1 time lufting med en siktelse hengende over seg, forteller Braute.

– Har samarbeidet

Ifølge advokaten har klienten tatt siktelsen på høyeste alvor og samarbeidet med politiet.

– Han har samtykket til varetektsfengsling i åtte uker til sammen, slik at politiet skulle få ro til å etterforske saka.

– Fengslingen har vært en stor påkjenning siden han mener han er uskyldig, sier Braute.