Det er Marin Teknikk i Dragsund i Herøy som har design også på disse to båtene.

- Marin Teknikk har designet en rekke båter for Ervik Havfiske. MT gruppen er svært takknemlig for den tilliten som igjen er vist gjennom disse kontraktene. Dette er båt nummer ni og ti som Stig Ervik og Kjell Magne Ervik kontraherer med MT-Design, skriver de i en pressemelding.

Båtene vil ha en lengde på 50 meter og en bredde på 12,5 meter. Begge båtene skal drive fiske i norske farvann, men er også designet med høg isklasse for å kunne operere i arktiske farvann.

Krevende marked

Salgsdirektør i Marin Teknikk, Richard Gjerde, sier at dette er en svært gledelig kontrakt i et krevende marked.

- Vi har jobbet tett med Ervik i en årrekke og føler at dette er en annerkjennelse av arbeidet vårt med å tegne trygge, funksjonelle, miljøvennlige og kosteffektive båter spesialtilpassa til Ervik konsernet, påpeker Gjerde.

Rederiet har inngåt kontrakt med Tersan Shipyard i Tyrkia om bygging av fartøyene. Det første fartøyet skal leveres i desember 2019 og det andre fartøyet i februar 2020.

Ledende rederi

Ervik Havfiske er det ledende linebåtrederiet i Norge. Sjøfrossen linefanget fisk er selskapet sitt hovudprodukt. De driver linefisket i Norskehavet og Barentshavet i tillegg til fiske av tannfisk i farvannet rundt Antarktis.

Ervik Havfiske består av over 30 selskap som i samarbeid driftar og betjener rederiets flåte av linebåter.

Flåten består av 10 havgåande autolinebåtar, der flaggskipet er MS Frøyanes  som er verdens største linebåt.

Rederiet holder til på Otneimneset på Stadlandet.