Det skjer via mobilappen «Too good to go», som har vært i drift siden 2016 her i Norge. Restauranter og kafeer i Ålesund har benyttet seg av appen til å selge mat som blir til overs i lang tid, og nå begynner byens hoteller å følge etter.

En suksess

Ved Scandic Parken i Ålesund tok de i bruk appen for drøye tre uker siden. Restaurantsjef Ronny Stennes og hotelldirektør Sven Erik Moe sier det har vært en suksess fra starten av.

– Vi lager matbokser av det som er igjen etter frokosten, slik at folk kan bestille de via appen og hente de her på hotellet rett etter frokosten er ferdig, forteller de to.

Scandic Parken har allerede fått en del stamkunder.

– Spesielt har det vært populært blant studenter. Prisen er lav, 45 kroner, så dette er ikke noe vi tjener penger på, men derimot sparer vi miljøet og begrenser matsvinnet betraktelig, sier Moe.

Middag

Scandic Parken tilbyr også smørbrød fra lunsjen via appen, og regner med å utvide tilbudet etter hvert.

– Om dette blir noe folk benytter seg av, så kan vi vurdere rester fra middagene våre også. Potensialet er stort, bare i julestria har vi servert 7,2 tonn varm julemat, så kommer koldtbord og dessertene i tillegg, sier Moe.

Faste kunder

Ved Scandic Ålesund har de brukt «too good to go» siden april. De har gode erfaringer.

– Et svært populært tiltak som har redusert matsvinnet vårt betraktelig. Vi har faste yrkesgrupper som politifolk og taxisjåfører innom og henter frokost, og vi tilbyr også restemat etter lunsj de dager vi serverer lunsj, sier hotelldirektør Silje Skarlund ved hotellet i Moloveien.

– Matsvinnet må ned, dette er måten vi kan bidra på, sier Skarlund.

I Ålesund tilbyr også Radisson Blue frokost via appen, samt at Raccon, Baker Walderhaug, Pikekyss, Valaker, Braud og Bollur, Apotekeren kafé og Søstrene Fryd tilbyr produkter.