Dette skjedde i Ålesund i august i år: Påvirka av alkohol var mannen, som er i 50-åra, først involvert i en kollisjon i rundkjøringa i Vegsund, der bilen han kjørte støtte sammen med en varebil.

Uten å stanse for å oppgi personalia og med skader både i fronten på bilen og på sida foran, kjørte han deretter fra stedet.

Kort tid etter ble bilen filmet ved svømmehallen på Moa, og ikke lenge etter var den parkert utenfor et bilverksted i nærheten.

Da politiet kom til verkstedet oppsto det også en situasjon der mannen ifølge dommen både var kverulerende overfor politiet og med makt forsøkte å ta fra en politibetjent mobiltelefonen han tidligere hadde gitt han.

– Ikke skyldig

Under hovedforhandlinga i Sunnmøre tingrett erklærte mannen seg ikke skyldig og hevda at han ikke hadde drukket alkohol verken ulykkesdagen eller dagen i forvegen.

Videre nekta han også for at det var han som kjørte bilen både under kollisjonen, så vel som på Moa.

Han forklarte blant anna også at han har gjort et inngrep som gjør at om han for eksempel spiser sild om morgenen, kan det føre til at etanol kan påvises i blodet hans, selv om han ikke har drukket alkohol.

Hadde promille på 1,41

Blodprøver tatt av mannen rundt to timer etter trafikkuhellet viste for øvrig en promille på 1,41.

– Tiltalte kjørte bil vel vitende om at han ikke hadde gyldig førerkort, og kjørte av gårde uten å stanse etter sammenstøtet med varebilen, heter det i dommen.

Fikk straff

Retten mottok for øvrig forklaring fra fem vitner og fikk også avspilt opptak fra overvåkingskameraet på Moa.

Og straffa? 30 dagers fengsel, ei bot på 12.000 kroner, 5.000 kroner i saksomkostninger samt to års sperrefrist for retten til å erverve førerrett.