Det melder ÅKP i en pressemelding. Dette er såkalt presåkornskapital der pengene brukes i innovative gründerbedrifter som er yngre enn fem år. Forutsetningen er at bedriftene henter inn minst like mye penger fra andre investorer.

50 mill. til 17 søkere

I hele landet blir i alt 50 millioner kroner gjort tilgjengelig innenfor denne ordningen for 2017. ÅKP og Protomore er blant 17 søkere som fikk tilslag.

Ifølge næringsminister Monica Mæland er et av målene i regjeringens gründerplan å sikre tilgang til kapital for bedrifter i tidlig fase.

– Det er godt å se at presåkornordningen leverer og at den blir godt mottatt både hos investorer, gründere og forvaltningsmiljøer, sier Mæland.

– Dette er positivt for våre oppstartbedrifter og helt i tråd med vår stratgegi om å bidra til økt tilgang til tidligkapital for bedriftene i Møre og Romsdal, sier Per Erik Dalen i ÅKP.

Georgrafisk spredning

Søkerne ble vurdert på sin finansielle kapasitet og evne til å hente privat kapital, investeringskompetanse, nettverk og samarbeid i økosystemet, samt den operasjonelle driften av oppdraget.

– I år har vi spredd presåkornkapitalen på flere miljøer for å sikre oss en bredere geografisk spredning. På den måten bidrar vi til at flere gründere i hele landet kan få tilgang til kapital i tidligfase, og den kompetanse og oppfølging som følger med, sier Rannveig Fadum i Innovasjon Norge.